”La hotarele posibilului”, o nouă carte despre fenomenul OZN

Autorul acestei cărți incitante apărute recent este Alecu Marciuc, una dintre personalitățile din România, implicate de câteva decenii în studiul fenomenului OZN. El a fost purtătorul de cuvânt al Asociației pentru Studierea Fenomenelor Aerospațiale Neidentificate. Este tatăl vedetei de televiziune Iuliana Marciuc. Cartea a apărut la Editura Tracus Arte și este prefațată de Horia Alexandrescu. Autorul a strâns în cartea sa articole, emisiuni și interviuri despre fenomenul OZN, realizând un mozaic de cazuri OZN. În carte întâlnim și comentariile cosmonautului Dumitru Prunariu,

Ufologul rus Boris Surinov, într-o carte a sa, a susținut că ”fenomenul OZN este o realitate obiectivă”. Stau mărturie în acest sens fotografii și filme, înregistrările radiolocatoarelor etc. Sunt cunoscute contacte între extratereștri și oamenii planetei noastre.

Un alt ufolog veteran, Vladimir Ajaja, spune că numai în anul 1989, deasupra Rusiei s-au observat 4.000 de OZN-uri, care au realizat 200 de contacte cu oamenii. Cartea ne mai spune că pe teritoriul fostei Uniuni Sovietice s-ar fi prăbușit ori ar fi fost capturate mai multe nave extraterestre, care ar fi fost duse spre cercetare în locuri secrete.

Din explicațiile date de autorul cărții ”La hotarul posibilului”, amintim o întâlnire interesantă petrecută în 1985. O stație de radiolocație a detectat la circa 20 km, un obiectiv discoidal, din care a ieșit un disc de circa 5 m și care a aterizat pe o plajă deasupra Mării Caspice. Discul s-a mutat din loc când de el s-au apropiat mai multe nave militare. Discul s-a ridicat și a aterizat la o depărtare de 1 km. La apropierea navelor militare discul s-a ridicat cu o mare viteză și s-a unit cu nava din care pornise, ambele dispărând cu mare viteză.

În 1994, în regiunea Leningrad, doi soți, Natalia și Vladimir P. au avut o întâlnire cu un umanoid, înalt, cu ochii roșii, strălucitori. În apropierea casei lor, cercetătorii au descoperit un loc în care se pare a aterizat un OZN.

Cartea face referire și la răpiri de persoane. Un bărbat de 58 de ani a dispărut într-o zi și a reapărut după 5 zile. El era convins că a lipsit doar două ore. A relatat că a fost răpit de două ființe stranii, care nu semănau cu oamenii. A fost dus în interiorul unui obiect mare, rotund, de culoare albă. Apoi s-a pomenit pe o planetă unde se putea respira, era cald și pomi verzi. După discuțiile cu extratereștrii, a fost readus pe pământ, dar nu a mai ținut minte despre ce a discutat. De atunci, uneori acest om vorbește într-o limbă necunoscută.

Evident că multe întâmplări pot fi trecute în categoria halucinațiilor, dar oare toate? Chiar savantul rus Konstantin E. Țiolkovschi (1857-1935), un pionier al astronauticii, scria: “Suntem în posesia a numeroase fapte, adunate de oameni, care merită toată atenția noastră. Ele dovedesc existența anumitor ființe, a unor ființe inteligente care se amestecă în viața noastră terestră”.

Prof. Carol C. KOKA

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 1, 2017. Filed under Mistere. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.