Activități culturale, artistice și partiotice la Tășnad, în cinstea Zilei de 1 Decembrie

Consiliul Local al orașului Tășnad, Primăria orașului Tășnad și Casa de Cultură Tășnad au organizat vineri, 1 Decembrie un program de manifestări culturale, artistice și patriotice dedicate Zilei Naționale a României.

În debutul sărbătorii naționale, de la ora 10.30, la Muzeul Orășenesc Tășnad a avut loc vernisajul expoziției de artă fotografică intitulată ”Frumuseţile Patriei”, realizată de eleva Mădălina Bold, din clasa a VIII-a la Școala Gimnazială Tășnad. Mădălina are 14 ani și și-a descoperit talentul pentru arta fotografică, ce a devenit pentru ea o pasiune.

Colegii ei: Patricia Chiș, Gia Popa, Carina Blede și Iulian Peter, pregătiți de prof. Andaluzia Mustea au au prezentat un recital de poezii patriotice. Moderatorul activităților a fost muzeograful Cristian Traian Costin.

În continuare, în fața Primăriei Tășnad s-a format coloana oficială pentru depunerea coroanelor de flori, la Monumentul Eroilor. Au fost prezenți și au depus coroane de flori: deputatul PNL Romeo Nicoară, primarul orașului Tășnad, Grieb Csaba Francisc, consilierii locali, directori de instituții, reprezentanți ai instituții M.A.I., M.A.P.N. Poliției Locale, întreprinderi, bănci, Școala Gimnazială și Liceul Tehnologic Tășnad, localnici. Un grup de preoți de toate confesiunile a oficiat un Te Deum.

Primarul Grieb Csaba i-a felicitat pe toți locuitorii Tășnadului cu ocazia Zilei Naționale a României și a subliniat importanța existenței unității naționale, care dă forța economică a unei țări, implicit bunăstarea poporului. Directorul Casei Orășenești de Cultură, Anca Deaconu a vorbit celor prezenți despre semnificația istorică zilei de 1 Decembrie 1918.

Începând cu ora 12.00, la Sala de spectacole Unirea a avut loc un spectacol festiv, susținut de artiști și interpreți tășnădeni: Ansamblul ”Flori de Codru”, Trupa Lyrics de la Clubul Elevilor Tăşnad, Şcoala Gimnazială Tăşnad, Ansamblul „Codruleţul”. Invitat special a fost Dinu Iancu Sălăjanu.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 1, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

One Response to Activități culturale, artistice și partiotice la Tășnad, în cinstea Zilei de 1 Decembrie

  1. LA MULTI ANI ROMANIA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *