Acord de parteneriat educațional: ”O meserie bine aleasă pentru un viitor mai bun”

Activitatea din data de 6 decembrie 2017 a avut loc la Colegiul Tehnic ”Unio-Traian Vuia” având ca scop familiarizarea unui grup de elevi din clasa a VIII-a D de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă, cu specificul meseriilor pe care le poate oferi învățământul profesional al acestui renumit colegiu. Elevii au posibilitatea de a vizita atelierele de practică, cabinetele de specialitate – legislație rutieră, educație rutieră, construcții, instalații și mecanică.

Au fost prezentate de asemenea și lucrările cu care au participat elevii la edițiile anterioare ale concursurilor de specialitate, un succes deosebit având lucrarea premiată în cadrul concursului EUROTEHNICUS 2017 realizată sub îndrumarea profesor ing. Silaghi Răzvan Alin.

În finalul acestei activități au avut loc discuții pe temele propuse de către elevii de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă, dialoguri cu caracter informativ dar și propuneri din partea colectivului cadrelor didactice a liceului pentru a găsi soluții de integrare a elevilor din clasa a VIII-a D în familia Colegiului Tehnic ”Unio-Traian Vuia”.

Elevii clasei a VIII-a D și-au manifestat mulțumirea printr-un colind atât de binevenit în această perioadă a sărbătorilor de Sf. Nicolae și a Crăciunului.

Scopul activității a fost realizarea unui prim pas din cadrul proiectului ”O meserie bine aleasă pentru un viitor mai bun” coordonat de: prof. ing. Wagner Erika, prof. ing. Tarcza Maria Ildico, psihologi: Makara Kinga, Mureșan Irina – Colegiul Tehnic ”Unio-Traian Vuia”, prof. Riț Bianca – Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă. Acest proiect are ca scop integrarea elevilor cu CES în școlile profesionale pentru a le asigura la un moment dat șansa de a găsi o meserie pe care apoi să o poată profesa.

Coordonarea activității a fost asigurată de către direcțiunea celor două școli, respectiv prof. dr. Popescu Vlaicu din partea Colegiului Tehnic ”Unio-Traian Vuia” și prof. Costin Ramona din partea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă în colaborare cu profesorii ingineri de la catedra tehnică a colegiului: prof. ing. Bogdan Radu, prof. ing. Silaghi Alin Răzvan, prof. ing. Katona Judit, prof. ing. Wagner Erika, prof. ing. Tarcza Maria Ildico, prof. ing. Pop Aurelia, prof. ing. Danciu Maria, prof. ing. Andrișan Dariana.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 6, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *