În Episcopia Maramureșului și Sătmarului se va desfășura proiectul „Hristos împărtăşit copiilor”

În cadrul Proiectului catehetic „Hristos împărtăşit copiilor”, se va desfășura, la nivelul Patriarhiei Române, deci și în Episcopia Maramureșului și Sătmarului, Concursul Naţional Cultural-Artistic „Unirea: libertate şi unitate”.

El se derulează sub egida „Anului omagial al unităţii de credinţă şi de neam” şi a „Anului comemorativ al făuritorilor Marii Unirii din 1918”, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, de către Sectorul Teologic-Educaţional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale.

Perioada de desfășurare este 21 noiembrie 2017 – 21 mai 2018, şi se adresează parohiilor, preoților și profesorilor de religie din Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului. Concursul este destinat copiilor participanţi la grupele catehetice din parohiile înscrise în Programul Naţional „Hristos împărtăşit copiilor”, preoţilor coordonatori de grup catehetic, profesorilor de religie şi tuturor celor care contribuie la sădirea Cuvântului lui Dumnezeu în inima copiilor.

Scopul concursului este de a cultiva dragostea faţă de ţară şi de Biserică şi de a-i educa pe copii în sensul respectării valorilor tradiţionale şi a afirmării propriei identităţi religioase, culturale şi naţionale.

Totodată, concursul va evidenţia importanţa libertăţii câştigate prin viaţa în Hristos, a tradiţiei şi a portului popular, precum şi unitatea de credinţă şi de neam în ţara noastră, în contextul unor tendinţe puternice de diluare şi relativizare a ei.

Concursul Naţional Cultural-Artistic „Unirea: libertate şi unitate” se derulează prin Biroul pentru catehizarea tineretului al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului, în conformitate cu recomandările, calendarul şi îndrumările cuprinse în conceptul de organizare şi desfăşurare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 8, 2017. Filed under Cultură, Educație, Spiritualitate. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.