Termenele de comunicare a angajării persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă la AJOFM Satu Mare

Angajarea persoanelor aflate in căutarea unui loc de muncă se poate face doar dacă agentul economic are disponibile locuri de muncă vacante și acestea sunt comunicate Serviciului Public de Ocupare. Angajatorii au obligația să comunice agențiilor pentru ocuparea forței de muncă județene în a căror rază își au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea lor.

Totodată angajatorii au obligația să comunice agențiilor de ocupare în termen de o zi dacă locurile de muncă vacante anunțate au fost ocupate.

Pentru încadrarea în muncă a șomerilor îndemnizați și neindemnizați înregistrați în baza de date a agenției, aceștia trebuie să prezinte cu o zi înainte de producerea efectivă a angajării (conform Hotărâre nr.500/2011) următoarele documente:

Situația locurilor de muncă vacante emisă de angajator;
Înștiințare privind încadrarea în muncă;
În baza acestor acte se emite dispoziția de repartizare care stă la baza încheierii contractului de muncă, anterior începerii activității de către salariat (conform art.16 din Ordonanța de urgență nr.53/2017 pentru modificarea Legii nr.53/2003 – Codul muncii)

Necomunicarea în termen a datelor privind angajarea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, înregistrate la AJOFM Satu Mare, atrage imposibilitatea acordării primelor și stimulentelor prevăzute în Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă cu modificările și completările ulterioare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 11, 2017. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.