Un nou debut editorial la Satu Mare: Florin Tamas – „Lacrimile amintirilor și întrebările Timpului”

Biblioteca Județeană Satu Mare va fi gazda unui eveniment menit să marcheze debutul editorial al tânărului Florin Tamas, cu volumul de eseuri și meditații creștine „Lacrimile amintirilor și întrebările Timpului”. Organizat sub auspiciile Consiliului Județean Satu Mare și în colaborare cu grupul editorial „Inspirescu-Cervantes” din Satu Mare, evenimentul se va derula marți, 19 decembrie, cu începere la la ora 16.00, în Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr” a instituției gazdă.

Volumul „Lacrimile amintirilor și întrebările Timpului”, adus în atenția publicului sătmărean, a văzut de curând lumina tiparului la Editura „Inspirescu”, întregind colecția „Literatura creștină azi” și va beneficia de prezentarea bine-cunoscuților scriitori și publiciști, critici literari, oameni de cultură și televiziune George Vulturescu, prof. Teodor Curpaș și George Terziu.

Tânărul scriitor Florin Tamas s-a născut la data de 30 iunie 1980, în Satu Mare. Este absolvent al Facultății de Filologie, Secția română-engleză, din cadrul Universității de Nord Baia Mare, promoția 2003. De profesie dascăl, își desfășoară activitatea la Liceul Tehnologic „George Barițiu” din Livada, unde predă limba engleză.

La eveniment sunt invitați să participe reprezentanții administrației publice locale și județene, oameni de cultură, scriitori și jurnaliști, managerii şi directorii instituțiilor de cultură, reprezentanți ai cultelor religioase, dascăli și elevi, colaboratorii, prietenii și colegii de breaslă ai autorului, precum și publicul sătmărean pasionat de literatură.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 15, 2017. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

One Response to Un nou debut editorial la Satu Mare: Florin Tamas – „Lacrimile amintirilor și întrebările Timpului”

  1. tatiana radulescu

    CARTEA LUI FLORIAN TAMAS/ REPREZINT[ UN DEMERS COMPLEX/ INTRUCAT DEMONSTRATIA, PLEDOARIA SA PENTRU NECESITATEA DE A ANCORA IN CREDINTA CRESTINA //IMPLICA ARGUMENTE EXISTENTIALE PROPRII, FILOSOFICE/C[RTUR[RESTI, TEOLOGICE//… ]NTR-O CONCEPTIE A UNUI AMPLU ESEU IN CARE POEZIA ISI FACE PREZENTA. CITATE, TITLURI, SUBTITLURI, INTERLUII,…INTEROGATII ARDENTE, REDUCTII LA ABSURD/ CAPTATIO BENEVOLENTIAE/ NIMIC NU ESTE CRUTAT ASTFEL INCAT CITITORUL CARE ASISTA LA ACEST SPECTACOL DE TRAIRE FULGURANTA, TENSIONATA…SA CUNOASCA FIORUL A CEEA CE INSEMNEAZA PENTRU AUTOR A CAUTA TINERETEA FARA BATRANETE SI VIATA FARA DE MOARTE. SITUAT INTRE DORUL DE RADACINILE ANCESTRALE SIROIND DE LACRIMILE INAINTASILOR, SAGETAT DE DORUL DE VIATA DIAONISIAC, FLORIAN TAMAS ACCEDE SPRE MAREA DE LUMINA INCREATA PRINTR-UN PROCES SISTEMATIC DE MEDITAIE MISTICA/ S-AR ZICE/ DAR SI SPRIJINITA DE CONCEPTE ALE FIZICII MODERNE. IN ANUL MARELUI CENTENAR/DEBUTUL CELUI CARE A IMPLINIT 37 DE ANI…REPREZINTA O CERTA VICTORIE IMPARTASITA, SPER, CU LITERATII DIN NORDUOL TARII, FORMATI IN CULTUL LUI LUCIAN BLAGA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.