Scriitorul Radu Ulmeanu își lansează cel mai recent roman marți la Biblioteca Județeană Satu Mare

Binecunoscutul scriitor sătmărean Radu Ulmeanu invită publicul cititor la evenimentul de lansare a celui mai recent roman al său, intitulat „Siberii”, apărut de curând la Editura „Tribuna” din Cluj Napoca. Lansarea romanului va avea loc în prezența autorului, marți, 19 decembrie, cu începere de la ora 14.00, în găzduirea Sălii de lectură „Gheorghe Bulgăr” a Bibliotecii Județene Satu Mare.

Evenimentul va fi onorat de prezența lui Ion Cristofor, doctor în filologie, scriitor și publicist, redactor la numeroase reviste literare din țară și străinătate, membru al Uniunii Scriirorilor din România–filiala Cluj-Napoca, cât și de prezența scriitorului, filosofului și eseistului Ion Papuc din Baia Mare.

„O fascinantă operă, cu o structură binară roman-autobiografie, în care se intersectează mai multe tipuri de scriitură, Siberii este un fabulos roman anticomunist, o metaficțiune ce înglobează numeroase documente de istorie, ce dinamitează o epocă (cea comunistă) și pune în lumină fața schimonosită și convulsiile istoriei contemporane, din care fantomele trecutului nu s-au retras definitiv. Siberii este, fără îndoială, capodopera autorului, o carte ce nu va trece neobservată nici de prietenii, nici de inamicii săi, dar mai ales de cititorii onești, avizi de a cunoaște până la capăt adevărul bolgiilor dantești prin care ne invită Radu Ulmeanu, romancier desfășurându-se și aici cu un strălucitor talent, cu o uimitoare originalitate a scriiturii”, mărturisește Ion Cristofor în cuvântul prefațator al cărții pe care o consideră „un fabulos roman autobiografic”.

La eveniment sunt invitați să participe reprezentanții administrației publice locale și județene, oameni de cultură, scriitori și jurnaliști, managerii şi directorii instituțiilor de cultură, colaboratorii și prietenii autorului, precum și publicul sătmărean pasionat de scrierile literatură.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 15, 2017. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

One Response to Scriitorul Radu Ulmeanu își lansează cel mai recent roman marți la Biblioteca Județeană Satu Mare

  1. Buna ziua,

    As putea cineva sa ma indrume de unde sa cumpar cartea?

    Cele bune

    Gigi Zegheanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.