Primăria Satu Mare a demarat inventarierea fațadelor clădirilor din Centrul Vechi

Intervențiile de urgență la clăefectuate de Primăria Municipiului Satu Mare au ca principal scop protejarea cetățenilor dar înlăturarea elementelor care ar constitui pericole pentru trecători este, în primul rând, obligația proprietarilor acestor clădiri.

De la debutul sezonului rece, alpiniștii contractați de Primăria Municipiului Satu Mare au acționat în 20 de cazuri pentru evitarea producerii unor incidente nefericite, însă pentru punerea în siguranță a clădilor este nevoie și de implicarea proprietarilor. În acest sens, Primăria Municipiului Satu Mare a transmis notificări proprietarilor asupra obligaţiilor ce le revin.

De asemenea, tot pe acest segment, Primăria Municipiului Satu Mare a demarat procedurile legale de inventariere a fațadelor clădirilor din Centrul Vechi în vederea prioritizării acestor intervenții.

Conform legilor în vigoare, Primăria Municipiului Satu Mare poate cofinanța, la cererea proprietarilor, renovarea locuințelor pe exterior. Astfel, finanțarea executării lucrărilor de intervenție poate fi asigurată în proporție de 50%, sub forma unui împrumut, urmând ca autoritățile locale să își recupereze sumele de la proprietari într-o perioadă de până la zece ani.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 18, 2017. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.