Primăria Municipiului Satu Mare: Dorim să facem ordine, dar alții preferă haosul!

Primăria Municipiului Satu Mare a făcut, pentru prima dată în ultimii 27 de ani, un pas important pentru o face ordine în zona de agrement Bercu Roșu și Bercu Mare, însă s-a lovit de atitudinea “distructivă” pe care Instituția Prefectului Satu Mare o promovează în relația cu cetățenii municipiului Satu Mare.

Printr-un proiect de hotărâre, votat în unanimitate de Consiliul Local Satu Mare, în 26 octombrie, executivul Primăriei a reușit să rezolve o problemă stringentă a locuitorilor din această zonă, care solicitau de ani de zile măsuri concrete în vederea obţinerii adreselor necesare pentru înscrierea acestora în actele de identitate.

Hotărârea Consiliului Local Satu Mare a fost atacată în 5 decembrie 2017, fără procedură prealabilă, în contencios administrativ de Instituția Prefectului, fără să se motiveze în vreun fel decizia, astfel că H.C.L-ul a fost suspendat.

Instituția Prefectului lovește în sute de locuitori ai municipiului, refuzându-le posibilitatea de a intra în legalitate în privința domiciliului, dar, ce e cel mai grav, le pune în pericol siguranța și sănătatea.

Cetățenii din această zonă nu mai pot beneficia de anumite servicii publice, Salvare, Pompieri și Poliție, ale căror mașini de intervenție nu pot fi chemate la o adresa exactă. Până în prezent au fost numeroase cazuri în care medicii de pe Ambulanță, pompierii militari ori polițiștii au bâjbâit în căutarea adresei la care au fost solicitați.

Totodată, prin neeliberarea actelor de identitate pe o adresă clară și precisă se provoacă și un prejudiciu material, locuitorii de aici neavând posibilitatea de a beneficia de credite sau de utilități.

Conducerea Primăriei Municipiului Satu Mare îi îndeamnă pe toți locuitorii din Bercu Roșu și Bercu Mare, care se consideră lezați de suspendarea hotărârii Consiliului Local Satu Mare să se adreseze Instituției Prefectului Satu Mare, Piața 25 Octombrie nr.1, etajul 1, intrarea, mai exact următorilor demnitari și funcționari:

– prefect Darius Filip – telefon: 0261-711536

– șef Serviciu Juridic, Cosmin Dorle – telefon: 0261-711989

– consilier juridic Adina Tomșa – telefon: 0261-711989

Ne întrebăm, până unde poate merge batjocura față de cetățeni pe care o promovează anumiți funcționari din Instituția Prefectului Satu Mare? Am promis că facem ordine, dar alții preferă haosul!

Primarul municipiului Satu Mare – Kereskényi Gábor

Viceprimari – Doina Feher și Adrian Albu

Administrator public – Maskulik Csaba

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 3, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.