Sala de spectacole a Centrului Cultural ”G.M. Zamfirescu” a primit numele Octavian Bud

Primarul Municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor alături de viceprimarul Doina Feher au participat luni, 15 ianuarie de la ora 18.00, la momentul festiv organizat în memoria artistului Octavian Bud.

La inițiativa primarului Kereskényi Gábor, sala de spectacole a Centrului Cultural “G.M Zamfirescu” a primit numele artistului Octavian Bud, acesta fiind un apropiat colaborator al instituției, fiind prezent de zeci de ori pe scena acestei săli de spectacole.

“Tavi Bud a fost un artist desăvârșit, care va rămâne mereu în inimile noastre prin muzica lui, dar și prin aceste gesturi pe care le facem, numind sala de spectacole a Centrului Cultural „G.M Zamfirescu” în memoria lui. Așa cum îi plăcea și lui să spună, ”Sfârșitul nu-i aici!”, vor mai urma evenimente pe care i le vom dedica. Tavi Bud, Odihnește-te în pace!”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

După momentul festiv a urmat un concert folk la care au participat prieteni și colaboratori ai artistului sătmărean, printre care Mircea Vintilă, Marius Bațu, Florin Micaș, Sorin Bălaj & Radu Lup, Roxana Gheorghiu & Loredana Morar, Cezar Petrovici și colega de scenă a lui Tavi Bud, Adina Hodișan.

Octavian Bud s-a născut în 18 iunie 1958 la Satu Mare şi a început să cânte la chitară în clasa a VIII-a. În perioada 1983 – 1985 a fost membru al Cenaclului ”Flacăra”, apoi al Cenaclului „Totuşi Iubirea”. În Cenaclul ”Flacăra” a cântat şi împreună cu Emilian Onciu, în grupul folk “Trupa din Nord”. În 1983 a primit premiul Cenaclului Flacăra pentru cea mai bună compoziţie a anului – „Niciodată”.Tavi Bud s-a stins din viaţă în după amiaza zilei de 5 iunie 2017. Ultimele sale apariţii au fost pe scena Zilelor Oraşului Satu Mare, ediția 2017 şi la Fesivalul de folk din Amara.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 16, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.