Pregătiri pentru o ediție de succes a EXPO 2013 „Fabricat în Satu Mare”

La sediul Asociației Economice Româno-Germane Satu Mare de pe strada Fragilor nr. 1 a avut loc joi, 25 aprilie o conferință de presă pe tema celei de-a patra ediții a EXPO 2013 – “Fabricat în Satu Mare”, care se va desfășura în intervalul 17-19 mai în hala Pieței Rex din municipiul Satu Mare. Expoziția se va suprapune în mod fericit cu Zilele Culturale Germane Sătmărene și cu parada mașinilor de epocă.
 
fabricat-in-smLa conferință au participat organizatorii evenimentului, adică Opriș Zoltan, manager al Pieței Rex, Josef Holczli, vicepreședinte al Fundației Sătmărene și pe Transilvania de Nord de Cooperare Internațională, primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, Paula Fogaș, cenzor al Asociației Economice Româno-Germane Satu Mare și Dan Brumboiu, președinte. Ediția din acest an va avea loc sub motto-ul “Satu Mare trăiește prin conexiuni” și se dorește ca județul Satu Mare să arate lumii ce are de oferit. Pentru mediul de afaceri și relațiile cu autoritățile din țările învecinate este un lucru pozitiv relația cu autoritățile din țările din apropiere, precum Ungaria, Germania sau Austria, dată fiind poziția strategică din apropierea graniței cu Ungaria și Ucraina.  Va fi în același timp un prilej de cunoaștere a angajatorilor sătmăreni, cei interesați de găsirea unui loc de muncă sunt invitați să vină cu CV-urile la standurile firmelor. EXPO 2013 – "Fabricat în Satu Mare" va fi organizat de Primăria Satu Mare, Camera Meșteșugarilor Satu Mare, Asociația Economică Româno-Germană Satu Mare, Consiliul Județean Satu Mare și Instituția Prefectului Județului Satu Mare. Sponsorii vor fi anunțați într-o conferință ulterioară. Și AJOFM Satu Mare este invitată să participe la un stand, vizitatorii interesați putând astfel să își găsească un loc de muncă.
 
Primarul Coica Dorel a felicitat inițiativa și și-a oferit sprijinul în reușita  evenimentului, pe care l-a considerat de o importanță deosebită pentru viața economică și socială a județului Satu Mare și în promovarea produselor autohtone. În data de 30 iulie Camera de Comerț din Germania se va afla într-o vizită oficială la omologii lor sătmăreni.
 
Josef Holczli, vicepreședinte al Fundației Sătmărene și pe Transilvania de Nord de Cooperare Internațională, a spus că Asociația Economică Româno-Germană Satu Mare va fi reprezentată de 130 de membri, în mare parte mici întreprinzători și persoane fizice și că dorește neapărat promovarea lor după modelul practicat în landul Baden din Germania unde activitatea economică este foarte flexibilă iar firmele reușesc să trăiască. La ediția de anul trecut, Camera Meșteșugarilor Satu Mare a reprezentat 60 la sută din numărul firmelor expozante. Opriș Zoltan, manager al Pieței Rex a spus că este onorat să găzduiască evenimentul și că acesta va avea o altă față având în vedere suprafața de 2.000 de metri pătrați puși la dispoziție. De asemenea a mulțumit primarului pentru facilitarea relației de colaborare cu Asociația Economică Româno-Germană și că expoziția va fi un succes având în vedere suprapunerea cu parada mașinilor de epocă și Zilele Culturale Germane. Astfel de evenimente contribuie la creșterea imaginii pozitive a orașului. Până în prezent, s-au anunțat peste 60 de firme participante iar lista este încă deschisă. Ediția de anul trecut a reunit 4.000 de participanți, iar anul acesta totul se va desfășura ca într-un pavilion expozițional, urmărindu-se ca firmele să poată interrelaționa.
 
Printre invitații de onoare se numără ambasadorul și consulul Germaniei în România, precum și reprezentanți ai comunităților germane din Timișoara, Brașov, Sibiu, Târgu Mureș și Cluj-Napoca. Pentru ediția din acest an, organizatorii pregătesc un moment special, anume o paradă a mașinilor de epocă, iar un plus de atracție va fi suprapunerea cu Zilele Culturale Germane Sătmărene. Acestea vor debuta vineri, 17 mai cu diverse activități de divertisment, culturale și recreative organizate de Forumul Democrat German Satu Mare, precum workshopuri cu dansuri tradiționale germane și exerciții pentru îmbunătățirea condiției fizice. Sâmbătă, 18 mai vor avea loc concerte la filarmonică, iar duminică dimineața, 19 mai va avea loc o liturghie în limba germană la Biserica Calvaria, urmând tradiționala „cafea de duminică”, la Casa Șvabilor, iar în finalul manifestărilor va avea loc un concert de fanfare tot la Calvaria. Prin toate acestea se dorește intrarea în contact cu comunitatea germană din Satu Mare. 
 
 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 25 aprilie 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.