Unirea Principatelor Române, marcată la Carei cu moment solemn și program artistic

Miercuri, 24 ianuarie 2018, de la ora 10.00, pe platoul din faţa Monumentului Ostaşului Român din Carei a avut loc un moment solemn cu ocazia împlinirii a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române, organizat de Direcţia de Cultură a Municipiului Carei. 

Manifestarea a debutat cu intonarea Imnului Naţional de către corul Armonica, apoi Bogdan Georgescu, director al Direcției de Cultură și Sport a municipiului Carei a evocat semnificaţiile „Micii Uniri”, a urmat o slujbă de Te Deum oficiată de preoţi din cadrul Parohiei Ortodoxe române din Carei, după care au avut loc depuneri de coroane din partea instituţiilor publice, partidelor şi asociaţiilor.

Evenimentul s-a încheiat cu un moment artistic susţinut de reprezentanți ai cercurilor din cadrul Centrului Cultural Carei.

Formația Magic Dance a prezentat două dansuri, alături de coordonatoarea Raluca Păvăluc, Adrian Ștefănuți a recitat poezia „Unirea Principatelor” de Grigore Alexandrescu, corul Armonica, dirijat de Ioan Tordoi a interpretat mai multe melodii patriotice, iar solistele Daiana Căşuţ și Denisa Vasile, acompaniate de taraful Ceatăra au interpretat două cântece patriotice, dintre care unul a fost „Hora Unirii”.

La finalul manifestării cei prezenți au întins tradiționala horă în fața monumentului. Evenimentul se înscrie în seria manifestărilor organizate cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 24, 2018. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.