Mesajul poliţiştilor pentru elevii de gimnaziu din Satu Mare: Fii deștept în trafic! 

Sâmbătă, 27 ianuarie a.c., a avut loc primul eveniment din acest an de tip discotecă antidrog pentru elevii de gimnaziu, în cadrul Programului Educaţional Loga Dance School. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare şi Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog sunt instituţii partenere în acest Program, alături de Loga Dance School, organizatorul evenimentului.La întâlnirea din luna ianuarie, reprezentanta poliţiei, subcomisar de poliție Hrihorişan Felicia, a abordat o temă pe cât de importantă, pe atât de neglijată: siguranţa în trafic. Dacă preocupările şi îngrijorările părinţilor şi ale cadrelor didactice în ceea ce priveşte educaţia preadolescenţilor sunt altele la această vârstă (consumul de alcool sau droguri, fumatul, actele de violenţă, abuzurile sexuale etc.), realitatea ne arată că, educaţia rutieră nu este nicicând suficientă şi nu ar trebui să înceteze după clasele primare ori chiar mai devreme. Regulile de circulaţie trebuiesc cunoscute, dar şi conştientizate în importanţa lor, mai cu seamă cele în acord cu vârsta şi calitatea de participanţi la trafic a celor în cauză: pietoni, pasageri, biciclişti etc.

Cei peste 150 de elevi prezenţi la eveniment au aflat principiile de bază ale circulaţiei pietonale, dar şi riscurile la care se expun cei care nu sunt atenţi în trafic. Utilizarea telefonului mobil, neatenţia în traversare, ascultarea muzicii în căşti sunt doar câteva elemente care ne pot periclita viaţa, comportamente care se regăsesc frecvent în rândul tinerilor şi al copiilor ,,mari” care circulă singuri pe stradă.

Întâlnirea a fost una interactivă, cei mai inspiraţi dintre elevii participanţi primind şi mici premii pentru răspunsurile corecte. Informaţia teoretică a fost completată de proiecţii video sugestive, care să contribuie la fixarea celor învăţate. La finalul serii elevii au primit pliante cu informaţii utile privind circulaţia pietonilor, bicicliştilor şi a şoferilor, astfel încât, prin intermediul copiilor, să fie informaţi şi părinţii sau fraţii acestora.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 31, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.