Primăria Satu Mare: Cetățenii mai pot primi ajutorul de încălzire până în 31 martie

Primăria Municipiului Satu Mare anunță cetățenii că mai pot beneficia de ajutorul de încălzire până cel târziu în 31 martie 2018. Sătmărenii care nu au depus până acum o cerere pentru a beneficia de acest ajutor o mai pot face în perioadele 1-9 februarie 2018, respectiv 1-9 martie 2018.Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă în conformitate cu OUG nr. 27/2013 şi OUG nr. 70/2011, privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece.

De asemenea, este important să menționăm că, toate persoanele care beneficiază deja de ajutorul de încălzire au obligatia să anunte modificările privind veniturile, în cel mult 5 zile, în caz contrar riscând să creeze debite, respectiv să determine recuperarea sumelor conform reglementărilor legislative în vigoare.

Se încadrează la acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței cu lemne, cărbuni și combustibili petroliferi, familiile sau persoanele singure care au un venit net lunar pe membru de familie de până la 615 lei inclusiv și care nu dețin în proprietate unul din bunurile aflate în lista de bunuri ce conduc la excluderea acordării subvenției la încălzire.

Ajutorul pentru încălzirea locuinței se asigură în baza cererii-declaraţie pe propria răspundere pentru acordarea unor drepturi de asistenţă socială, însoţită de o serie de acte doveditoare. Precizăm că la stabilirea dreptului de ajutor de încalzire se iau în calcul (se însumează) toate bunurile deţinute în proprietate integrală, de fiecare membru al familiei.

Cererile-declarații pe propria răspundere, însoțite de actele doveditoare, se depun la sediul Serviciului Public de Asistență Socială Satu Mare, str. Ilişeşti nr. 4, de luni până vineri, între orele 8.00-16.00. Informaţii suplimentare privind acordarea ajutoarelor de încălzire, formulare, cuantum şi condiţii se pot obţine la nr. de tel. 0261-714.195 sau la adresa de e-mail info@spassatumare.ro.

Până în prezent, numărul total al cererilor depuse pentru încălzirea pe gaze, energie electrică și lemne a fost de 503 din care au fost admise 488 de cereri.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 31, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *