Simpozion cu ocazia Zilei Mondiale a Zonelor Umede, organizat de A.P.M. la Casa Verde

În fiecare an în data de 2 februarie este Ziua Mondială a Zonelor Umede, zi în care se întreprind acțiuni care vizează sensibilizarea publicului privind importanța și beneficiile zonelor umede. În anul 2018 Ziua Mondială a Zonelor Umede se desfășoară cu tema: ”Zonele umede – pentru un viitor urban durabil”, temă care reflectă oportunitățile generate de prezența zonelor umede asupra dezvoltării așezărilor urbane.

În contextul acestui eveniment ecologic, din dorința de a crește conștientizarea și de a sublinia rolul vital al zonelor umede în dezvoltarea durabilă a așezărilor urbane, APM Satu Mare va organiza în data de 2.02.2017 la Complexul de educație ecologică ”Casa Verde” din municipiul Satu Mare, începând cu ora 12.00, Simpozionul cu tema: ”Beneficiile Zonelor umede”.

Materialele prezentate în cadrul simpozionului vor avea ca temă:

Importanța evenimentului de mediu ”2 februarie 2018 – Ziua Mondială a Zonelor Umede”;
”Să cunoaștem Situl Natura2000- ROSCI0436 Someșul Inferior”;
Inițiative și propuneri de investiții în promovarea Situl Natura2000- ROSCI0436 Someșul Inferior;
Discuții libere pe marginea materialelor prezentate.

La eveniment sunt invitați să participe reprezentanți ai conducerii județului, reprezentanți ai autorităților publice locale de pe raza sitului Natura2000- ROSCI0436 Someșul Inferior, custozilor siturilor Natura2000 din județul Satu Mare, ONG-urilor de mediu, ai SGA Satu Mare precum și voluntarii de mediu de la Colegiul Național ”Ioan Slavici” Satu Mare coordonați de prof. Atyim Paul.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 31, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *