Jandarmii sătmăreni vor fi la datorie cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni

În periada 15-16 martie a.c. efective ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare împreună cu efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj, ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare şi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare vor acţiona în sistem integrat pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, la nivelul judeţului Satu Mare cu ocazia manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, care se vor desfăşura în municipiile Satu Mare şi Carei, în oraşele Tăşnad, Livada, Ardud și în comuna Lazuri.

Misiunea jandarmilor, poliţiştilor şi a pompierilor este de a menţine un climat de linişte publică, la nivelul judeţului Satu Mare, de a asigura protecţia participanţilor la manifestaţiile de comemorare şi deplasarea acestora în condiţii de siguranţă, precum şi buna desfăşurare a tuturor activităţilor cetăţeneşti şi instituţionale, din localităţile menţionate.

Având în vedere manifestările de amploare organizate la nivelul municipiului Satu Mare, pentru siguranţa participanţilor la manifestări, dar şi pentru a celor din trafic în intervalul orar 16.30 – 18.30 vor fi aplicate restricţii de circulaţie pe următoarele străzi:

16.30 – 17.15 străzile Ştefan cel Mare, Mileniului, Barbu Ştefănescu Delavrancea, Marsilia;
17.15 – 17.30 străzile Ştefan cel Mare, Iuliu Maniu, Mihai Viteazu;
17.30 – 18.30 Piaţa Libertăţii zona cuprinsă între străzile Horea şi Ştefan cel Mare;

Pentru prevenirea incidentelor sau a faptelor antisociale şi desfăşurarea în condiţii de siguranţă a manifestărilor, Jandarmeria Satu Mare face următoarele recomandări participanţilor:

să manifeste un comportament paşnic şi civilizat şi să respecte recomandările făcute de organizatorii adunărilor publice sau organele de ordine;
să nu se implice în acţiuni de natură a împiedica desfăşurarea normală a adunărilor publice şi să nu incite la asemenea acţiuni;
să nu promoveze mesaje cu caracter xenofob, rasist, şovinist;
să nu introducă sau să aibă, în timpul adunărilor publice , băuturi alcoolice sau obiecte contondente ce pot pune în pericol siguranţa participanţilor;

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 14, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.