A.J.O.F.M. Satu Mare: Informații despre prima de activare din bugetul asigurărilor pentru șomaj

Potrivit Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare, modificarea Legii 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, de către Ordonanța de Urgență nr.95 din 6 decembrie 2017 prevede la art.73/2 că:

Din bugetul asigurărilor pentru șomaj pot să beneficieze de primă de activare șomerii înregistrați la agențiile pentru ocuparea forței de muncă de cel puțin 30 de zile, care nu beneficiază de indemnizație de șomaj, în situația în care se angajează cu normă întreagă, pentru o perioadă mai mare de 3 luni, ulterior datei înregistrării la agențiile pentru ocuparea forței de muncă.

Prima de activare este în valoare de 500 lei, neimpozabilă. Persoanele care beneficiază de primă de activare au dreptul la menținerea acesteia și în situația în care, în perioada de 3 luni de la angajare, le încetează raportul de muncă sau de serviciu la primul angajator și se încadrează, în termen de 30 de zile, la un alt angajator în aceleași condiții.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 26, 2018. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *