656 de concurenți din toată țara, la Satu Mare la Olimpiada Națională de Matematică

Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip, a participat marţi, 3 aprilie 2018 la deschiderea oficială a Olimpiadei Naţionale de Matematică 2018 – Juniori, ediţia LXIX, care a avut loc la Negreşti Oaş, respectiv deschiderea oficială pentru olimpicii seniori care a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor, Satu Mare.

După deschiderea oficializată de către inspectorul şcolar Durla Călin, prefectul a citit mesajul domnului ministru al Educaţiei Naţionale, Valentin Popa care le-a transmis elevilor: „Vă doresc inspiraţie şi seninătate, iar podiumul să vă primească generos şi cald, pentru că toţi cei care vă aflaţi la etapa naţională a olimpiadei îl meritaţi. Părinţilor voştri şi profesorilor le doresc împliniri spirituale şi puterea de a vă fi modele în devenirea voastră. Şi pentru că timpul acesta este unul fast, încărcat de sacralitate, vă urez sărbători cu lumină în suflet şi strălucire olimpică pentru a reprezenta cu onoare şcoala românească în context european”.

În final, reprezentantul guvernului în teritoriu a felicitat participanţii pentru calificarea lor la această prestigioasă „competiţie a minţii”, şi le-a urat bun venit în judeţul Satu Mare invitându-i să-l viziteze şi cu altă ocazie precum şi mult succes pentru zilele următoare.

La Olimpiada Naţională de Matematică care se desfăşoară pentru prima dată în Satu Mare s-au calificat 656 de concurenţi veniţi din toate colţurile ţării.

Satu Mare se mândrește cu următorii participanți: Boitor-Socolan Teofil – clasa a V-a, Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, profesor coordonator Marciuc Daly; David Alex – clasa a VI-a, Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, profesor coordonator Marciuc Daly; Cornoc Roland – clasa a VIII-a, Școala Gimnazială ”Lucian Blaga” Satu Mare, profesor coordonator Rebic Camelia; Tomșe Cosmin – clasa a IX-a, Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, profesor coordonator Miclăuș Gheorghe; Roman Ioana – clasa a X-a, Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, profesor coordonator Marciuc Daly; Chereji Iulia – clasa a X-a, Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, profesor coordonator Marciuc Daly; Roatiș Iris – clasa a XII-a, Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, profesor coordonator Blaga Alexandru.

Programul Olimpiadei Naționale de Matematică de la Satu Mare și Negrești-Oaș:

În perioada 2-7 aprilie 2018, Inspectoratul Școlar Satu Mare și Societatea de Științe Matematice din România organizează Olimpiada Națională de Matematică 2018, la care vor participa cei mai buni elevi pe care îi pasionează Matematica. La Satu Mare vin profesori de elită din învățământul preuniversitar și universitar românesc, deoarece în urma acestui concurs vor fi selectate loturile naționale care vor reprezenta România la Olimpiada Internațională de Matematică, Olimpiada Balcanică de Matematică pentru juniori, Concursul European de Matematică pentru fete, Olimpiada Pluridisciplinară Tuymaada și alte competiții internaționale.

Concursul are loc în data de 4 aprilie și se va desfășura la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Satu Mare, pentru clasele VII-XII, iar pentru clasele V-VI la Liceul Teoretic Negrești-Oaș.

Proba de baraj va avea loc în data de 6 aprilie la Școala Gimnazială ”Lucian Blaga”. Joi, 5 aprilie pentru elevi și profesori însoțitori se organizează o excursie în județul Satu Mare.

Festivitatea de premiere este programată pentru vineri 6 aprilie, ora 9:00 la Hotelul Valea Măriei pentru clasele V-VI și în aceeași zi la ora 13:30 la Casa de Cultură din municipiul Satu Mare pentru clasele VII-XII.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 4, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

One Response to 656 de concurenți din toată țara, la Satu Mare la Olimpiada Națională de Matematică

  1. Din pacate dl ministru „a comis-o din nou” vorbindu-le elevilor si despre lupta „cu voi înșiși”, nu „cu voi înșivă”…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *