Amenzi de peste 6.000 lei, aplicate de polițiștii sătmăreni pentru activități comerciale ilicite

În scopul eficientizării activităţii de prevenire și combatere a fenomenului evazionist care se manifestă cu precădere în domeniul producerii, deținerii și comercializării de tutun, ţigări de contrabandă şi alcool în afara antrepozitului fiscal, în data de 4 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, au desfăşurat, în colaborare cu polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Satu Mare – Biroul de Ordine Publică pentru Mediul Urban acţiuni inopinate de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale în domeniile menționate.

Urmarea a neregulilor constatate, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 6.300 de lei, din care 10 sancțiuni la Legea nr. 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, constând în expunerea spre vânzare de către agenții economici și producătorii agricoli, de produse a căror proveniență nu putea fi dovedită în condițiile legii și o sancțiune la OUG nr. 28/1999, privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat.

Cu ocazia verificărilor efectuate la punctele de lucru ale agenților economici au fost depistate sume de bani care nu au putut fi justificate prin documente emise de aparatele de marcat.

Totodată, a fost confiscată cantitatea de 720 fire țigarete de proveniență Ucraina, 140 litri alcool și suma de 1 210 de lei.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 5, 2018. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *