Întâlnire de 30 de ani a absolvenților Grupului Școlar Industrial Construcții de Mașini ”UNIO” Satu Mare – clasa a XII-a C

Vineri, 13 aprilie, de la ora 11.00, elevii fostului Grup Școlar Industrial Construcții de Mașini ”UNIO” Satu Mare, clasa a XII-a C, profil Mecanică, diriginte profesor Iustin Horotan, și-au dat întâlnire cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la absolvirea liceului. Cu emoție în suflet, elevii și profesorii lor s-au adunat în holul mare al liceului, azi Colegiul Național ”Kölcsey Ferenc”. Elevii de acum 30 de ani, alături de profesorii lor, au urcat cu emoție treptele liceului până în sala în care cu trei decenii în urmă și-au luat rămas bun de la școală.

A răspuns invitației de a participa la întâlnirea aceasta un număr mare de profesori, în frunte cu fostul director inginer Alexandru Mureșan și directorul adjunct profesor Lia-Florica Koka, alături de care au luat loc la masa prezidiului: diriginte Horotan Iustin, Irma Kiss, Carol C. Koka, Marieta Ilieș, Traian Pop, Laura Pereș, Teodor Curpaș, Aurelia Pop și maiștrii instructori Felician Chiș și Ioan Pop.În numele întregului corp profesoral, au vorbit directorul inginer Alexandru Mureșan și directorul adjunct profesor Lia-Florica Koka, care au urat un călduros ”Bine ați venit!” celor 22 de foști elevi. Și-au exprimat bucuria revederii după trei decenii, bucuria că în anii care au trecut, absolvenții liceului și-au continuat perfecționarea profesională, s-au încadrat în câmpul muncii ca specialiști, iar unii au urmat diferite facultăți, devenind specialiști de înaltă clasă.

În memoria colegilor Ioan-Radu Mureșan, Sebastian Pandi și Iuliu Pop, trecuți în eternitate, preoții Viorel Pașca și Ioan Chișu, au oficiat o slujbă de pomenire. A urmat intonarea imnului tinereții studioase, ”Gaudeamus igitur”, care a produs profunde emoții tuturor, cu gândul la ultimul sunat de acum trei decenii.

Catalogul fost citit de fostul director, ing. Alexandru Mureșan. Au răspuns prezent 22 de foști absolvenți, fiecare și-a prezentat pe scurt drumul vieții și activității profesionale. Cu toții au mulțumit pentru organizarea acestui eveniment solemn și și-au exprimat bucuria de a se reîntâlni cu foștii colegi și profesori.

Cei mai mulți au mărturisit că ceea ce au învățat în anii liceului le-a fost de mare folos în activitatea lor de până acum. ”De la fiecare profesor am avut ceva de învățat”. ”Cei care educă copiii sunt demni de mai multă onoare decât cei care le dau viață. Dăruiți copiilor și arta de a trăi bine, educându-i”, este motto-ul pe care elevii l-au trecut pe pliantul editat cu acest moment festiv.

Au fost rostite mulțumiri și la adresa dirigintelui, care a fost un adevărat părinte, mereu alături de elevii săi. În anii din urmă au decedat profesorul Pengasz Attila, maistrul instructor Coriolan Oros, și mai recent profesoara Ciurea Smaranda.

Au fost prezenți la această întâlnire emoționantă, după trei decenii, foștii elevi: Apan Maria Monica, Baloș Vasile, Bencze Adriana, Boboi Daniela, Fechete Marius, Fedac Laszlo, Fernea Ioan (organizatorul și moderatorul de excepție al acestui eveniment), Godzsa Viorica, Govor Florin, Kato Edita, Mihalca Ioan, Moldovan Gheorghe, Nagy Adrian, Negrea Gheorghe, Olteanu Liviu, Oros Adrian, Radvanyi Robert, Suciu Septimiu, Toth Cerasela, Varga Ludovic, Vălean Ioan, Ziman Attila.

Evenimentul a continuat cu o masă festivă, unde ore în șir s-au depănat amintiri și povești din anii de liceu, din viața personală a fiecăruia. Fiecare dintre participanți și-au exprimat bucuria revederii și satisfacția că întâlnirea aceasta le-a dat sentimentul apartenenței lor la marea familie a absolvenților Grupului Școlar Construcții de Mașini ”UNIO” Satu Mare.

Prof. Lia și Carol Koka

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 14, 2018. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *