30 de comune și orașe din județul Satu Mare primesc bani pentru realizarea de PUG-uri

Potrivit Biroului de presă al Consiliului Județean Satu Mare, 30 de comune și orașe din județul Satu Mare primesc bani pentru elaborarea sau actualizarea planurilor urbanistice generale (PUG) și a regulamentelor generale de urbanism. Fondurile vor fi alocate unităților administrativ-teritoriale prin Consiliul Județean Satu Mare. 

Președintele Pataki Csaba a semnat în data de 16 martie contractul de finanțare primit de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP).

Obiectul contractului îl constituie alocarea din bugetul MDRAP a sumei de 508.875 de lei (aproximativ 25% din totalul de 2 milioane de lei solicitați în acest scop), bani ce urmează să fie virați în conturile unităților administrativ-teritoriale până la finele anului 2018. Cele 30 de comune și orașe din județul Satu Mare vor primi sume cuprinse între 3.190 de lei și 39.578 de lei. Consiliul Județean Satu Mare intenționează să solicite finanțare și pentru alte localități din județ care au în derulare astfel de proiecte.

Planurile Urbanistice Generale au termen de valabilitate de până la 10 ani, însă majoritatea comunelor și orașelor din județul Satu Mare au PUG-uri vechi, unele sunt pe cale de a expira, iar altele au fost prelungite.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 16, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *