Lansarea romanului polițist „Studenta criminală”, semnat de Eugenia Crainic, la Castelul din Carei

Joi, 19 aprilie 2018, începând cu ora 17.00, în Sala de simpozioane a Castelului Károlyi din municipiul Carei a avut loc lansarea romanului polițist „Studenta criminală”, semnat de Eugenia Crainic.

Evenimentul a fost deschis de Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, după care Nicoleta Latiș, bibliotecar la Biblioteca Municipală Carei a preluat rolul de moderator și a prezentat o recenzie a romanului. A mai luat cuvântul și Ioan Matiuț, scriitor și director al Editurii Mirador.

Autoarea, jurnalista Eugenia Crainic, extrem de jovială, a povestit celor prezenți modul în care a ajuns să scrie un asemenea roman și întâmplările, adesea pline de umor la care a fost martoră de-a lungul activității sale de jurnalist, momente care au inspirat-o în realizarea romanului, care, după cum mărturisește, nu e doar polițist ci îmbină psihologia cu povestea de dragoste, totul fiind inspirat dintr-o crimă care chiar s-a întâmplat.

Manifestarea culturală a fost completată de momente muzicale susținute de solista Teodora Nuna, care a interpretat două melodii de muzică ușoară. Aceasta fost pregătită de profesorul Szűcs József.

La finalul evenimentului, autoarea a acordat autografe și a povestit cu cei dornici să afle mai multe detalii despre povestea surpinsă în roman. Întâlnirea de la Carei a fost cu atât mai emoționantă, cu cât la eveniment au participat și foști colegi de liceu ai autoarei.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 20, 2018. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *