”Vasvonó” – premieră absolută prezentată de Trupa Harag György și totodată spectacol caritabil

Doi oameni pe scenă și o poveste: actor și muzician, text și muzică se completează reciproc. Pe data de 25 aprilie, începând cu ora 20.00, urmează să aibă loc premiera spectacolului ”Vasvonó”, realizat după textele lui Dragomán György. Locația spectacolului este una aparte, anume Filarmonica Dinu Lipatti din Satu Mare.Nuvelele care stau la baza spectacolului au, în sine, o pulsație care reclamă instrumente muzicale, astfel actorul și muzicianul încearcă să prezinte această întâmplare prin fuziunea text-muzică.

„Dragomán György este, pe bună dreptate, unul dintre cei mai citiți scriitori contemporani ardeleni. Nu este, deci, o simplă coincidență faptul că piesele sale înregistrează mare succes, oriunde să fie ele prezentate. Nuvela ”Vasvonó” m-a atins cu dramatismul, umorul și muzicalitatea sa. Știam încă de la început că această poveste nu se poate rosti pe scenă doar prin intermediul cuvintelor. Muzica trebuie să aibă aceeași putere ca și cuvântul rostit. Împreună cu Székely Alpár – membru al Filarmonicii Dinu Lipatti – am ajuns la finele unei interesante căutări. Povestim o poveste. Publicului și nouă înșine. Alegerea locației premierei, prezintă și ea, un punct important al procesului”, a declarat regizorul și interpretul spectacolului, actorul Frumen Gergő.

”În zorii zilei, când mă trezesc, Tata îmi spune că știe că sunt obosit, știe că abia stau pe picioare, dar nu mă poate ajuta, trebuie să exersez, trebuie să profit de fiecare moment pentru că nu mai am mult timp la dispoziție: mai am o lună până împlinesc treisprezece ani, iar atunci va veni Marele Maestru ca să mă examineze, așa că, până atunci trebuie să exersez continuu pentru că nu vrea să pățesc cum pățise și el odinioară”.

Bilete pentru spectacolul caritabil se pot achiziționa la agenția teatrală de pe strada Horea, de luni până vineri între orele 10.00 și 17.00. Pentru informații suplimentare ne puteți contacta prin telefon 0261-712106 sau e-mail szervezes@harag.eu.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 23 aprilie 2018. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.