Placă în memoria prof. univ. dr. Ioan Silaghi Dumitrescu, pe sediul Colegiului Național ”Mihai Eminescu”

Zi memorabilă la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Satu Mare. Vineri, 11 mai a fost dezvelită placa în onoarea profesorului universitar dr. Ioan Silaghi-Dumitrescu, profesor universitar, chimist, membru corespondent al Academiei, absolvent al liceului. 

Directorul liceului, profesor Liviu Rotaru, a fost cel care a adresat cuvinte de laudă la adresa personalității fostului dascăl al școlii, prof. univ. dr. Ioan Silaghi Dumitrescu, cel care a venit pe plaiurile sătmărene, din Botiz, și a devenit un mare cercetător, cadru universitar de primă mână.

Un sobor de preoți în frunte cu preot dr. Cristian Boloș a rostit o rugăciune și au trecut la sfințirea plăcii, care a fost dezvelită, printre alții, de fiul decedatului, conf. univ. dr. Ioan Radu Dumitrescu.

Despre personalitatea dascălului, absolvent al liceului în 1969, a vorbit soția sa, Lenuța-Silaghi Dumitrescu, și fiul Ioan Radu Dumitrescu. Amândoi au relevat atașamentul profesorului pentru studiu și cercetare, dorința lui de a ajunge cât mai sus. Cuvinte de salut au fost rostite și de viceprimarul municipiului Satu Mare, Doina Feher, și de primarul comunei Botiz, Ioan Mureșan.

Au mai vorbit despre personalitatea celui în cinstea căruia s-a așezat pe peretele școlii, profesorul universitar dr. Ioan Silaghi-Dumitrescu, fostul diriginte, profesorul Gavril Cavași, care și-a adus aminte despre unele lucruri din tinerețea de altădată, dr. Margareta Pop, colegă de clasă, și profesorul Nicolae Manea.

Prof. Carol C. KOKA

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 11, 2018. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *