Admitere pe anul 2018 în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne

În data de 17 mai, la sediul I.P.J. Satu Mare, în cadrul unei conferințe de presă au fost prezentate planurile de școlarizare și condițiile de admitere a trei școli de prestigiu românești: Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza“ București; Școala de Poliție ”Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca și Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina.

Prezentările au fost însoțite de scurte filme de promovare ce vizează condițiile de instruire teoretică și practică precum și condițiile sociale asigurate studenților din aceste instituții de învățământ. La conferința de presă au participat comisarul șef adjunct al IPJ Satu Mare, Lungu Cătălin, comisar șef de poliție Serviciul Resurse Umane, Simona Săndulescu, comisar de poliție Alina Candrea Ținca, purtător de cuvânt, precum și Inspector principal de poliție Camelia Cosma, profesor la Școala de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca.

În perioada imediat următoare se vor organiza activități de promovare a școlilor de poliție prin întâlniri cu elevi liceeni din clasele a XII-a, primul fiind Colegiul Național ”Ioan Slavici” din Satu Mare. Este nevoie de cadre din rândul sătmărenilor, în condițiile în care la IPJ Satu Mare doar 80% din posturile din schemă sunt ocupate în prezent.

Sunt recrutați candidați pentru sesiunile de admitere august-septembrie 2018, cu examen de bacalaureat, iar condițiile legale și criteriile specifice sunt stabilite prin dispoziție a I.G.P.R. fiind afișate pe site-ul fiecărei instituții.

În vederea participării la concursul de admitere, candidații din județul Satu Mare vor depune până în data de 15 iunie 2018 cererile tip de înscriere la I.P.J. Satu Mare, strada Mihai Viteazul, la Serviciul Resurse Umane. Probele sunt: vizita medicală, proba de aptitudini fizice și proba de verificare a cunoștințelor (nu mai sunt cerințe de înălțime).

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 17 mai 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.