Concursul cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa”, faza județeană

În cursul zilei de astăzi, începând cu ora 10.00, la Şcoala Gimnazială „Octavian Goga” Satu Mare, s-a desfăşurat etapa judeţeană a concursului cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa” organizat de către Inspectoratul Şcolar Judeţean, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare.

Concursul are caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv, având ca principale obiective:

adoptarea unui comportament adecvat și cunoașterea modului de acțiune în cazul producerii unei situații de urgență ori dezastru;
dezvoltarea atitudinii de solidaritate și de implicare voluntară în acțiunile de prevenire și de intervenție în situații de urgență sau dezastre;
cunoașterea și aprecierea factorilor de risc potențial generatori de situații de urgență sau dezastre la care este expusă comunitatea.

Competiția a presupus parcurgerea a trei probe, una teoretică şi două probe practice: „Deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat” respectiv „Transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 de metri”.

S-au înscris în concurs șase echipaje de gimnaziu: Şcoala Gimnazială „Octavian Goga” Satu Mare, Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” Satu Mare, Şcoala Gimnazială Doba, Şcoala Gimnazială „Viorel Sălăgean” Beltiug, Şcoala Gimnazială „Gheorghe Bulgăr” Sanislău, Liceul Tehnologic „Anghel Saligny„ Turț și un singur echipaj de liceu: Liceul de Arte „Aurel Popp” Satu Mare.

În urma desfăşurării probelor de concurs, clasamentul a fost următorul:

La gimnaziu:

locul I – Şcoala Gimnazială Doba;
locul II – Şcoala Gimnazială „Viorel Sălăgean” Beltiug;
Locul III – Şcoala Gimnazială „Gheorghe Bulgăr” Sanislău.

La licee:

locul I – Liceul de Arte „Aurel Popp” Satu Mare.

Cu această ocazie Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare felicită toate echipele participante și urează mult succes celor clasați pe locul I, care vor participa la faza interjudețeană a competiției.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 18, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.