Prelegere susținută de dr. Cristian Tallian la Casa Meșteșugarilor, pe tema ”Provocările adolescenței”

Principalul nostru scop rămâne același, anume ajutarea, sprijinirea și promovarea dezvoltării sănătoase și eficiente a copiilor din regiune, dar și acordarea unui sprijin profesional eficient părinților. Următorul invitat al seriei de prelegeri este dr. Cristian Tallian, medic specialist în psihiatrie pediatrică a Centrului de Sănătate Mintală din cadrul Spitalului Județean de Urgențe Satu Mare. Prelegerea pe tema ”Provocările adolescenței” va fi susținută pe data de 24 mai, începând cu ora 19.00 la Casa Meșteșugarilor.
Una dintre cele mai mari provocări ale unui părinte este perioada adolescenței copiilor, perioadă caracterizată de schimbări profunde, căci în acest stadiu al vieții se petrec cele mai intense schimbări biologice ale corpului uman care provoacă, adesea, labilitate emoțională. În această perioadă se accentuează predispozițiile genetice, existente încă din copilărie, însă inactive până acum. Vârsta adolescenței este cea în care începe să se contureze personalitatea și adevăratul caracter al unei persoane, este perioada unor schimbări care ne însoțesc și pe întreaga perioadă a maturității.

În această perioadă, copiii se confruntă cu nenumărate provocări și probleme, deoarece nu întotdeauna pot ține pasul cu ritmul rapid al evoluției și aspectele legate de maturizarea psiho-biologică. Tocmai datorită acestora este absolut necesară o atitudine responsabilă din partea părinților și menținerea unui contact și dialog permanent între părinți și copii. Se transformă, totodată, și calitatea relației părinte-copil căci, pe când în etapa copilăriei această relație s-a bazat pe autoritate, în această perioadă, trebuie acordată o mai mare atenție metodelor de comunicare. Părinții trebuie să conștientizeze faptul că adolescenții nu mai sunt copii. Este bine dacă se păstrează, într-o anumită măsură, autoritatea, însă, conversațiile trebuie să pornească dintr-o poziție de relativă egalitate. Este foarte important ca părinții să își împărtășească propriile experiențe, deoarece vorbim despre acea perioadă critică în care comunicarea poate înceta definitiv.

În prelegerea sa intitulată ”Provocările adolescenței”, Dr. Cristian Tallian, prezintă relația copil-părinte, mai exact, prezintă celor interesați, diferite strategii de soluționare a problemelor survenite în această perioadă. Pe lângă acesta, vorbește despre cele mai importante probleme ale adolescenței, acordând atenție deosebită tulburărilor psihice. Adolescența este perioada în care se dezvoltă personalitatea. Specialistul prezintă, în context cauză-efect, acei factori care contribuie, în mare măsură, la declanșarea unor boli, va atinge problema depresiei juvenile și a tendinței suicidale, a fumatului, a alcoolismului și consumului de droguri, dar și a diferitelor probleme de comportament, a tulburărilor de personalitate și a agresivității excesive.

Intrarea este gratuită. Vă așteptăm cu drag!

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 24, 2018. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.