30 de UAT-uri au obținut fonduri pentru realizarea Planurilor Urbanistice Generale

Potrivit Biroului de presă al Consiliului Județean Satu Mare, primarii și secretarii unităților administrativ-teritoriale de pe raza județului Satu Mare au participat astăzi, în sala mare de ședințe a Consiliului Județean, la o întâlnire de lucru pe tema urbanism și amenajarea teritoriului.

În cadrul întâlnirii, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, le-a spus reprezentanților administrațiilor locale că intenționează să solicite de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice o nouă rundă de finanțare în vederea sprijinirii realizării Planurilor Urbanistice Generale pentru acele localități din județ care au în derulare astfel de proiecte. În prima parte a acestui an, au obținut fonduri în acest sens 30 din cele 65 de unități administrativ-teritoriale (UAT) de pe raza județului Satu Mare.

În cadrul ședinței, arhitectul șef al județului Satu Mare, Noemi Gyure, le-a spus reprezentanților primăriilor că funcționarii publici din cadrul UAT-urilor trebuie să facă demersuri în vederea obținerii certificatelor de absolvire a cursurilor de formare profesională continuă în domeniul amenajării teritoriului, urbanism și autorizarea construcțiilor. La aceste cursuri trebuie să participe acei funcționari publici care sunt pe funcția de arhitect șef sau care au atribuții în domeniul amenajării teritoriului, urbanism și autorizarea construcțiilor. Data de 15 septembrie este termenul final de obținere a acestor certificate.

Totodată, în următoarele 2 luni, primăriile municipiilor și orașelor trebuie să solicite asociațiilor profesionale să nominalizeze membrii specialiști în comisia Tehnică de Urbanism și Amenajarea Teritoriului care fundamentează deciziile arhitectului șef și să aibă specialiști atestați de Registrul Urbaniștilor din România. De asemenea, acolo unde nu există structură de specialitate în domeniul urbanism și amenajarea teritoriului, trebuie să se solicite asistență tehnică de specialitate din cadrul Direcției Arhitect Șef a Consiliului Județean, care va analiza și aviza documentele solicitate de primării.

În vederea îmbunătățirii relațiilor dintre UAT-uri și structura de specialitate din cadrul Consiliului Județean, în cadrul ședinței, reprezentanților primăriilor le-a fost înmânat un chestionar prin care au fost invitați să răspundă la 2 întrebări: care sunt problemele cu care se confruntă în domeniul urbanismului și amenajării teritoriului în cadrul UAT și care sunt propunerile pentru îmbunătățirea activităților de colaborare cu Direcția Arhitect Șef a Consiliului Județean.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 24 mai 2018. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.