Pompierii sătmăreni au luat măsuri de prevenire a incendiilor pe timpul Zilelor Orașului

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Someș” al județului Satu Mare a executat premergător organizării evenimentului „Zilele Orașului” misiuni de recunoaștere și controale de prevenire la unitățile implicate în desfășurarea manifestărilor specifice. Activitățile preventive continuă și pe parcursul zilei de astăzi, iar pentru asigurarea intervenției prompte în cazul producerii unor situații de urgență, forțe profesioniste vor fi prezente în teren pe toată durata desfășurării evenimentului.

Inspectorii prezenți pe teren au desfășurat și activități de instruire a organizatorilor din punct de vedere al apărării împotriva incendiilor, urmând ca aceștia să asigure instruirea personalului de deservire și de ordine privind:

descrierea amenajării,
exploatarea spațiilor,
exploatarea instalațiilor utilitare,
evacuarea persoanelor,
utilizarea stingătoarelor și a altor mijloace de primă interventie (care se amplasează vizibil, ușor accesibil, de regulă în apropierea căilor de acces/evacuare).

Aceste misiuni se execută în scopul reducerii riscurilor de producere a incendiilor, precum și pentru asigurarea condițiilor și măsurilor tehnice și organizatorice pentru protecția utilizatorilor, forțelor de intervenție, bunurilor și mediului împotriva efectelor incendiilor.

Reamintim faptul că și cetățenii participanți la eveniment au anumite obligații:

să respecte normele generale de apărare împotriva incendiilor;
să nu introducă sau să nu încerce introducerea pe teritoriul amenajării temporare de făclii, artificii, petarde, torțe, materiale incendiare ori fumigene, substante toxice ori altele asemenea ce pot favoriza producerea și propagarea incendiilor;
sa nu aducă în stare de neutilizare, indiferent de mod, semnele, afișele, marcajele  destinate apararii impotriva incendiilor aflate pe teritoriul amenajării temporare;
să nu aducă în stare de neutilizare, indiferent de mod, mijloacele tehnice de apărare împotriva incendiilor aflate pe teritoriul amenajării temporare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 25 mai 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.