Risc mare de pătrundere în județul Satu Mare a pestei porcine africane din Ucraina și Ungaria

Primăria Municipiului Satu Mare aduce la cunoștință publică informarea Direcției Sanitar Veterniare și pentru Siguranța Alimentelor privind riscul foarte ridicat de pătrundere în județul Satu Mare a pestei porcine Africane atât din Ucraina cât și din Ungaria. 

Astfel, ca urmare a notificării unui caz pozitiv la mistreți în 16 mai 2018, în regiunea Szabolcs-Szatmar-Bereg din Ungaria, cât și a confirmării pestei porcine Africane în alimente (preparate din carne și mezeluri – proveniență Ucraina) descoperite și confiscate la PIF Halmeu, vă informăm următoarele:

Proprietarii / deținătorii de porcine / animale au obligația:

-să dețină numai porcine/animale identificate respectiv să solicite medicului veterinar identificarea porcilor / animalelor;
-să anunțe medicul veterinar de liberă practică orice caz de îmbolnăvire sau mortalitate la porcine/animale;
-să mențină porcii în incinta adăposturilor / curților;
-să nu administreze în hrana porcilor resturi alimentare de origine animală;

În caz de evoluție a unor boli la porcinele / animalele neidentificate, proprietarii NU vor putea fi despăgubiți. Se interzice organizarea de târguri de animale, aglomerări de animale, expoziții sau orice alte evenimente care implică mișcarea animalelor, în special a porcinelor.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 28 mai 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.