Cartel ALFA analizează posibilitatea unor proteste de stradă, dacă salariul minim va fi de numai 800 de lei

Reprezentanţii Cartel ALFA vor analiza posibilitatea organizării unor proteste de stradă în perioada următoare, dacă autorităţile vor rămâne ferme în decizia de majorare a nivelului salariului minim până la un maxim de numai 800 de lei în acest an, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Liviu Apostoiu, vicepreşedintele CNS „Cartel Alfa”.

alfa‘Nivelul salariului minim garantat în plată trebuie să ajungă la 850 de lei, orice sumă inferioară acestei valori fiind o piedică pentru creşterea pieţei de consum din România. În plus, creşterea salariului minim ar duce la scăderea numărului ajutoarelor sociale, ceea ce ar diminua presiunea exercitată în acest moment asupra bugetului de stat. Dacă guvernanţii vor rămâne fermi în decizia de majorare a nivelului salariului minim până la un maxim de numai 800 de lei în acest an, atunci este posibil să luăm în considerare organizarea unor proteste de stradă în perioada următoare’, a afirmat Liviu Apostoiu.

Acesta a precizat că orice hotărâre referitoare la organizarea unor manifestări de stradă va fi luată în cursul acestei săptămâni, după întâlnirea cu liderii tuturor federaţiilor din ţară.

‘Din păcate, am ajuns la concluzia că singurul lucru care mai poate mişca ideile învechite ale funcţionarilor din Ministerul de Finanţe şi ale celor aflaţi la guvernarea ţării – în general – este protestul de stradă. Orice altă tentativă de a le explica raţional anumite lucruri care privesc sfera economică şi socială este sortită eşecului’, a mai spus vicepreşedintele „Cartel Alfa”.

Potrivit unui proiect de Hotărâre a Guvernului publicat pe site-ul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV), salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată va fi de 750 lei lunar, cu începere de la 1 februarie, urmând ca, de la 1 iulie, acesta să fie majorat la 800 lei lunar.AGERPRES

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 23 ianuarie 2013. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.