Doar 126 de sătmăreni s-au angajat în urma Bursei generale a locurilor de muncă de luna trecută

Simona Derşidan, director al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare a informat miercuri, 20 iunie în ședința Colegiului Prefectural despre rezultatele Bursei generale a locurilor de muncă. Bursa generală a locurilor de muncă a avut loc in data de 20.04.2018 la Casa de Cultura a Sindicatelor şi se înscrie în calendarul activităţilor organizate de ANOFM în toate agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă, având ca scop creşterea gradului de ocupare a forţei de muncă, concomitent cu reducerea şomajului.

AJOFM Satu Mare a contactat un număr de 185 de angajatori care au oferit 789 locuri de muncă vacante, din care 24 pentru studii superioare. La bursă au participat 55 de angajatori şi un număr de 850 de persoane în căutarea unui loc de muncă. Numărul total al persoanelor angajate în perioada 20.04 – 20.05.2018, în urma desfăşurării bursei locurilor de muncă a fost de 126 de persoane.

În continuare, directorul A.J.O.F.M, a prezentat măsurile active destinate angajatorilor. Angajatorii pot beneficia de subvenţionarea locurilor de muncă, pentru angajarea: absolvenţilor de învăţământ şi tineri NEETs; a şomerilor în vârstă de peste 45 de ani sau a şomerilor care sunt unici susţinători ai familiilor monoparentale; a şomerilor de lungă durată; a şomerilor care în termen de 5 ani de la data angajării îndeplinesc, conform legii, condiţiile pentru a solicita pensia şi a persoanelor cu handicap.

De asemenea Simona Derşidan a făcut apel către elevii şi studenţii care vor să lucreze pe perioada vacanţei de vară să se prezinte la sediul A.J.O.F.M. deoarece angajatorii sătmăreni şi-au depus acolo ofertele pentru locurile de muncă destinate lor.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 20, 2018. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.