Parlamentarilor USL li se atrage atenția „să înceteze cu circul”

Deputatul PD-L Andreea Paul vrea să pună bazele unui grup de lucru alcătuit din parlamentari sătmăreni. Iniţiativa a fost lansată în cadrul unei conferinţe de presă organizate joi, 2 mai, la sediul Organizaţiei judeţene a PD-L Satu Mare. De asemenea, a fost transmis și un mesaj cu privire la disputele din ultima vreme ale parlamentarilor USL sătmăreni. Alături de parlamentarul sătmărean, la conferinţa de presă a participat şi preşedintele Organizaţiei de Tineret a PD-L Satu Mare, avocatul Adrian Cozma.

DSCF9485„Îmi propun să creez grupul de lucru pentru Satu Mare. În acest sens invit toţi deputaţii şi senatorii din judeţul Satu Mare să avem o primă discuţie săptămâna viitoare marţi, de la ora 09.00, la Parlament. Dacă din diverse motive parlamentarii sătmăreni nu pot să vină, atunci îi aştept în cealaltă marţi. Dacă nici atunci, îi voi aştepta marţea următoare”, a declarat Andreea Paul.

Potrivit parlamentarului sătmărean, e nevoie de o mai bună promovare a judeţului Satu Mare, de dezvoltarea infrastructurii „deoarece e inuman să-ţi zdruncini capul şi maşina pe drumurile din Satu Mare. Apoi e nevoie de investiţii dar şi de promovarea culturii şi tradiţiilor Ţării Oaşului”.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă deputatul PD-L a trecut în revistă şi  activitatea sa parlamentară în cele 4 luni de la preluarea mandatului. În luarea de cuvânt, Adrian Cozma a atras atenţia deputaţilor şi senatorilor sătmăreni că au fost trimişi în Parlament pentru a rezolva problemele oamenilor. „În special atrag atenţia parlamentarilor USL ca să înceteze cu circul. În ultima perioadă am observat că aceştia nu ne-au oferit decât circ. De când USL-ul a preluat puterea, la Satu Mare nu s-a întâmplat nimic. Le spun să înceteze cu circul pentru că nu de asta avem nevoie. Vrem investiţii şi ca tinerii să aibă locuri de muncă”, a declarat Cozma.  

Fără orgolii și culori politice, fapte și proiecte pentru Satu Mare, în 7 puncte 

"În primele 4 luni de mandat ca deputat am făcut tot ceea ce depinde de mine pentru a duce Țara Oașului în fruntea țării, pentru a impune dezvoltarea Țării Oașului, așa cum am promis în campania electorală. 

Am dus interesele Țării Oașului și ale județului Satu Mare în vârful PDL și în Comisia parlamentară de Buget-Finanțe. În urma competiției interne de partid sunt prim-vicepreședintele PDL.

O echipă de oșeni a vizitat Parlamentul României acum două săptămâni în port tradițional și a vorbit țării despre locurile și obiceiurile noastre, despre sărbătoarea câmpenească Sâmbra Oilor de pe 12 mai unde sunteți cu toții invitați. 

Am luat cuvântul de 19 ori în plenul Camerei Deputaților semnalând problemele specifice sătmărenilor, derapajele grave ale puterii, scăderea ocupării, creșterea șomajului și scăderea puterii de cumpărare a românilor, cumetriile din vârful țării, privilegiile și incompatibilitățile parlamentarilor din statutul dovedit neconstituțional sau de la Autoritatea de Supraveghere Financiară, ca să dau doar câteva exemple.

Am înregistrat 8 declaraţii politice despre teme precum: absența locurilor de muncă, munca justă prost platită, criza economică și nivelul de trai, criza energetică și explozia prețurilor la gaze și la energie electrică, criza din industrie, criza din sănătate, criza din cercetare

Am inițiat o propunere legislativă împreună cu mai mulți colegi pentru instituirea zilei de 2 iunie ca Ziua Națională a Adopției, prilej simbolic în jurul căruia să discutăm și să venim cu soluții pentru simplificarea procedurilor de adopție și pentru a ridica drepturile copilului la rang de prioritate națională prin fapte, nu prin vorbe. 

Am transmis Guvernului 18 întrebări şi interpelări parlamentare, în care am abordat:

a. Probleme locale:

– Începerea lucrărilor de reabilitare a DN 19, jud.Satu-Mare.
– Reînceperea lucrărilor de reabilitare a DJ 109L, între Negreşti-Oaş şi Turț, jud.Satu Mare.
– Promovarea culturii Ţării Oaşului, jud.Satu Mare.
– Construirea unei săli de sport în com. Gherţa Mică, jud.Satu Mare etc. 

b. Probleme naționale:

– Viitoarea reprezentativitate electorală în Parlamentul României. Românii au votat 300 de parlamentari, iar acum avem 600 de parlamentari.
– Mai multă transparenţă a cheltuielilor publice, mai puţină corupţie, un spor de creştere economică.
– Accelerarea absorbţiei fondurilor europene și a investițiilor străine directe în anul 2013.
– Acuzele de viol şi hărţuire sexuală ale unor poliţiste la adresa şefilor.
– Corectarea situaţiei existente la CN Poşta Română. 

Am semnat 4 moțiuni simple inițiate de PDL:

– Guvernul Ponta – fabrică de şomeri; 
– Politica antieuropeană sau “cum poate trăi USL fără Schengen”    
– Salvaţi proiectele de investiții demarate de PDL de care România are atâta nevoie, cum e de pildă cazul metroului bucureștean.
– Politizarea companiilor de stat: Management Privat sau CUMETRIE USL-istă?

În mare parte, cheia rezolvării problemelor ține de cei de la putere. Așadar, cer tuturor deputaților și senatorilor de Satu Mare să lase deoparte orgoliile și culorile politice și să pună pe primul loc problemele sătmărenilor.

Îmi propun să creez GRUPUL DE LUCRU pentru SATU MARE. 3 priorități pun pe masa dezbaterilor:

– infrastructura rutieră – e inuman să-ți zdruncini capul și mașina pe drumurile sătmărene;

– stimularea investițiilor autohtone și străine, atragerea de fonduri europene;

– promovarea culturii Țării Oașului, cel puțin la fel cum Gh. Flutur a reușit să promoveze Bucovina – este inadmisibil ca în inima Țării Oașului în Negrești Oaș, să nu existe o Casă de Cultură, deși avem o directoare de casă de cultură

Îi chem marți la ora 9.00 pentru o primă discuție. Voi fi la lucru, în Parlamentul României. Dacă din diverse motive nu pot veni, atunci marțea următoare. Dacă nici atunci nu pot, celalaltă marți. Aștept semnalul colegilor mei. 

Eu voi continua să fac tot ceea ce depinde de mine pentru a duce la îndeplinire proiectele Țării Oașului și din Satu Mare în general. De asta înteleg că am fost trimisă în Parlament de către sătmăreni. Nu mă interesează cine taie panglica." 

Andreea Paul, deputat PDL de Țara Oașului

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 2, 2013. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.