Tabăra de meșteșuguri, artă culinară pentru copii „Să nu ne uităm tradițiile” ediția a II-a 

În organizarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, în perioada 25-30 iunie, a avut loc cea de-a doua ediție a taberei de meșteșuguri și artă culinară “Să nu ne uităm tradițiile”.

Într-o eră în care ne petrecem cea mai mare parte a timpului în fața calculatoarelor, e important să ne îndreptăm atenția măcar din când în când și către lumea reală, nu doar cea virtuală. Tocmai în această idee, în perioada 25-30 iunie, s-a desfășurat această tabără de meșteșuguri tradiționale.

Astfel de inițiative contribuie la redescoperirea valorilor tradiționale de către generațiile mai tinere, le oferă copiilor șansa de a explora o lume cu care poate nu au contact zilnic și cu siguranță îi îmbogățește spiritual.

Au participat zeci de copii din întreg județul, membri ai ansamblurilor folclorice: „Cununița Năzdrăvană”, „Codrulețul” – Tășnad, „Florile Tărnii”, „Mugurașii” – Giorocuta.

Pe perioada taberei au fost prezenți următorii meșteri populari: Geza și Ema Istvanfi din Vama, Mihaela Ionela Deac – Negrești Oaș, Ana Mare – Bixad, Mirela Goste – Soconzel, Maria Carmen Sas și Leontina Dorca.

Tot în cadrul taberei, au fost prezenți elevi de la Colegiul Tehnic „Eliza Zamfirescu” împreună cu profesoara Monica Achim, care vor participa în luna iulie la Suceava la concursul „România pitorească”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 2 iulie 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.