O vară plină de activități pentru Clubul Elevilor Tășnad. Rezultate remarcabile până acum

Potrivit profesoarei Daniela Moldovan, Trupa Lyrics a reprezentat Clubul Elevilor Tășnad instituția la Festivalul național de muzică ușoară, folk și dans modern „Floare de castan” din Argeș. Solista folk Alexandra Torok a obținut Marele premiu, iar locul grupul vocal-instrumental s-a situat pe locul II.

După ce elevii tășnădeni au fost selectați cu două proiecte, în perioada 25-29 iunie au participat la Concursul național „Împreună într-o Europă unită” la Cluj Napoca, desfășurat la Caps-Valea Ierii unde au obținut premiul III. A fost un concurs complex cu cinci secțiuni obligatorii: prezentarea unui moment cultural sau a unui moment de cultură și civilizație reprezentativ pentru țara aleasă, prezentarea unui moment artistic (cântec, scenetă de teatru, etc.); prezentarea unui obicei culinar specific, care va fi pus în practică; propunerea unei activități cultural-artistice în care vor fi antrenate toate echipajele și elementul surpriză lăsat la latitudinea fiecărui echipaj.

Echipajul Simbol a prezentat o poezie compusă de Robert Hudema, intitulată „Autoportret în relief”, dedicată marelui sculptor Constantin Brâncuși, „Ciuleandra” interpretată de Romina Cherecheș și Robert Hudema la clape; „Lordul John”, interpretare și recitare; realizarea rețetei „Ciulama de hribi” și prezentarea ei de către Rebeca Farcău și Alexandra Torok, pe fundal de muzică populară interpretată la acordeon de Robert Hudema; predarea către toate echipajele a cântecului „Balada fulgerată” și învățarea acestuia; prezentarea traseului evolutiv al trupei Phoenix de către David Balog și colaj din repertoriul lor interpretat de Romina Cherecheș, Alexandra Torok, Rebeca Farcău și David Balog.

Concursul și-a propus dezvoltarea la copii și adolescenți a competenței și a abilității de a fi performanți și toleranți într-un cadru pluricultural, de a se exprima și a se pune în valoare, de a înțelege alte puncte de vedere și de a le susține.

În perioada verii trupele Clubului Elevilor Tășnad vor participa la festivalurile din Vatra Dornei, la cel din Tășnad ai cărui organizatori sunt, precum și la alte evenimente ale comunității orașului.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 2, 2018. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.