85 de amenzi în valoare de 32.000 lei, aplicate ieri de polițiștii rutieri sătmăreni în județ

Pe parcursul zilei de luni, 2 iulie a.c., echipajele poliției rutiere au monitorizat și supravegheat traficul rutier pentru un climat sigur, în județ.Astfel, pentru abaterile constatate la regimul circulației pe drumurile publice, polițiștii au aplicat peste 85 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 32.000 de lei.

Ca măsură complementară, aceștia au reţinut, în vederea suspendării dreptului de a conduce, nouă permise de conducere.

În cadrul activităților desfășurate de polițiștii rutieri, 7 conducători auto cu vârste cuprinse între 18 și 44 de ani, au fost filmați și înregistrați de aparatul radar conducând cu viteze cuprinse între 103 km/h și 164 km/h, atât în interiorul localităților, cât și în afara acestora.

Poliția readuce în atenția conducătorilor auto, următoarele precizări:

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.

Conducătorii auto trebuie să aibă în vedere faptul că viteza determină creșterea distanței de frânare necesară opririi autovehiculului în siguranţă și totodată, aceasta determină și agravarea consecinţelor accidentelor rutiere, indiferent de cauză, astfel că este obligatoriu pentru aceștia să respecte limitele de viteză stabilite pe fiecare tronson de drum.

De asemenea, le reamintim conducătorilor auto, faptul că, dacă au mai puţin de un an de practică, viteza maximă admisă în afara localităţilor este cu 20 km/h mai mică, decât viteza maximă legală.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 3 iulie 2018. Filed under Infracțiuni, Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.