Lucrările la noul corp de clădire a Liceului Teoretic German ”Johann Ettinger”, la final

Conducerea Primăriei Municipiului Satu Mare alături de reprezentații firmei executante, de inspectorul școlar general, Călin Durla și de conducerea școlii au realizat miercuri, 18 iulie recepția tehnică a lucrărilor derulate la corpul de clădire de la Liceul Teoretic German „Johann Ettinger”. Astfel, după mai bine de 20 de ani, noul corp de clădire a fost reabilitat, fiind una dintre cele mai moderne clădiri de învățământ din județ.

Investiția are o valoare totală de peste 3, 6 milioane de lei din care aproximativ 2,3 milioane de lei reprezintă finanțarea alocată prin Programul Național de Dezvoltare Locală, subprogramul „Regenerarea urbană a municipiilor și orașelor”, iar restul de 1.3 milioane de lei s-au alocat din bugetul municipiului Satu Mare pentru completarea lucrărilor.

Investiția a presupus ample lucrări de consolidare a clădirii, respectiv reconstruirea planșeului de la ultimul nivel, consolidarea structurii, înlocuirea tâmplariei exterioare existente cu tȃmplărie eficientă termic, placarea la exterior a pereților fațadelor, finisaje interioare (pardoseli, pereţi şi tavane, amenajare băi), echiparea băilor.

Mai mult, avȃnd în vedere vechimea și starea degradată instalației (45 ani) s-a schimbat complet: instalația de încălzire, instalația de apă caldă de consum, instalațiile electrice, instalatiile sanitare.

Sălile de clasă s-au mobilat și sunt dotate cu tablă inteligentă, proiector video, ecran de proiectie montabil pe perete Sopar Platinum, suport tavan videoproiector, laptop, wireless, tablă magnetică, dulapuri, fotolii, etc.

Începând cu anul școlar 2018-2019 aici se vor desfășura cursuri pentru învățămânul primar în 15 săli noi de clasă, dotate și modernizate conform celor mai înalte standarde. În acest corp nou de clădire își vor desfășura activitatea elevii înscriși în clasele I-IV.

Primăria Municipiului Satu Mare va continua lucrările până la începerea anului școlar 2018-2019 cu refacerea aleilor și a zonelor verzi, astfel încât școala să fie pregătită să îi primească pe elevi într-un mediu nou, care să le pună la dispoziție toate condițiile pentru desfășurarea activităților educaționale.

La Liceul German „Johann Ettinger” învață peste 900 de elevi repartizați în 36 de clase: 18 clase primare, 10 clase gimnaziale și 8 clase liceale.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 18 iulie 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.