GALERIE FOTO: Bisericile din Satu Mare au fost arhipline în noaptea de Înviere

Noaptea trecută, credincioșii ortodocși și greco-catolici din Satu Mare au participat în număr foarte mare la Sfânta Liturghie a Învierii Domnului care a început de la ora 24.00, odată cu aducerea la Biserica "Sfinții Împărați Constantin și Elena" de la cap pod Golescu a Luminii Sfinte de la Ierusalim. 

inviere24

inviere25

inviere26

inviere23

Ca în fiecare an, biserica "Sfinții Împărați Constantin și Elena" devine neîncăpătoare datorită miilor de credincioși din cartierele Micro 15 și 16, din cele învecinate dar și din alte părți ale orașului, care țin să participe la o slujbă de Înviere cu totul specială care respectă întrutotul rânduiala de Înviere practicată în mănăstiri. Slujba este oficiată cu mult fast și dăruire de preoții parohi Ioan Socolan (protopopul ortodox de Satu Mare), Gabriel Gorgan și Tiberiu Vălean.

Ca o noutate, datorită faptului că foarte mulți credincioși ai acestei biserici sunt plecați în străinătate și pentru a veni în sprijinul bătrânilor și bolnavilor care nu se pot deplasa la biserică, slujba de Înviere a fost transmisă în direct prin satelit cu ajutorul unei echipe profesioniste de la Tv Samtel Satu Mare.  

inviere1

inviere2

inviere3

inviere4

inviere5

inviere6

Credincioșii au așteptat sfințirea coșurilor tradiționale de Paște aliniați pe mai multe rânduri care s-au întins de pe Drumul Careiului până pe podul Golescu.

inviere7

inviere8

inviere9

inviere10

La Biserica "Nașterea Maicii Domnului" din cartierul Soarelui, de asemenea au luat parte un număr foarte mare de credincioși, la slujba Învierii Domnului oficiată de preoții Petru Sabo și Coriolan Nastai. 

inviere11

inviere12

inviere13

inviere14

inviere15

inviere16

inviere17

inviere18

inviere19

inviere20

inviere21

inviere22

La Biserica "Adomirea Maicii Domnului", parohia 1 și 2 de pe Bulevardul Vasile Lucaciu, slujba de Înviere și sfințirea coșurilor au fost făcute de preotul dr. Cristian Boloș, Donca Aurel și Alexandru Tincu. 

inviere27

inviere28

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 5 mai 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.