Poetul și doctorul Homorozan Liviu Alexandru a trecut sâmbătă, 4 august în lumea celor drepți

Sâmbătă, 4 august, a trecut în eternitate cel care o viață a luptat să salveze vieți și să aline suferințele celor bolnavi, atât din zona Țării Oașului cât și din toată țara, doctor Homorozan Liviu Alexandru.

Personalitate complexă, doctor Homorozan Liviu Alexandru, apare evocat în contraste de lumini și umbre, în funcție de perioada vieții și de starea sănătății: vivace și “nesătul în discuții”, dar și melancolic și taciturn, pierdut în sfere înalte, dar și plin de umor, cu un fizic de actor de cinema, uneori îndrăzneț, alteori îndrăgostit, lucid și reținut, iar la sfârșit rămân doar câteva constante: bunătatea lui ca om, spiritul prieteniei și compasiunea pentru cei în suferința, obsesia în cunoaștere și boemia de poet.

Cu toții, familie, prieteni, colegi, foști pacienți, ne luăm rămas bun de la acest suflet ales și îi dorim ca acolo unde va adăsta o eternitate să o facă în pace.

 

“Luceferi mari, ce-n veci
Scânteie prin cetini
Țărâne-i sale reci
Să-i fie prieteni”

Lucia Homorozan

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 6 august 2018. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.