Școala de vară tășnădeană. O săptămână de neuitat pentru cei 50 de copii participanți

Școala de vară tășnădeană, aflată la cea de-a doua ediție, a debutat la 30 iulie 2018, s-a derulat pe parcursul unei săptămâni și a cuprins o diversitate de activități, cursuri, ateliere interactive, bazate pe învățare prin acțiune directă, ce au contribuit la dezvoltarea creativității, a motivației și a încrederii în sine a elevilor.

50 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani s-au bucurat de activitățile educative și distractiv-recreative gânite și concepute de șase cadre didactice ale Școlii Gimnaziale din Tășnad: Șipoș Zsofia, Mustea Andaluzia, Herskovics Ingrid, Marcu Ramona, Herman Cosina, Ciceu Marian. În colaborare cu aceștia, un mare aport și-au adus liceenii și studenții voluntari din localitate.

Programul Școlii de vară s-a desfășurat într-un cadru cald și prietenos, prin muzică, artă, jocuri de rol și mișcare, excursii, vizite apoi, în final, copiii și-au descoperit talentele (de artiști plastici și scriitori). Încununarea acestei acțiuni o reprezintă o culegere bilingvă de texte literare și artistice care va vedea lumina tiparului până la sfârșitul lunii august.

În ultima zi a proiectului, elevi și profesori, deopotrivă, au avut onoarea de a-l primi în mijlocul lor pe distinsul profesor de limba și literatura română al Liceului Tehnologic din Tășnad, Ionuț Pomian. Acesta a prezentat istoria Tășnadului în cuvinte și imagini, pe înțelesul copiilor, asemenea marelui povestitor Ion Creangă.„Primar pentru o zi”, ultima activitate din această săptămână, s-a desfăşurat cu sprijinul și în birourile Primăriei din Tăşnad, în special în Sala de şedințe, unde copiii au “hotărât” destinul oraşului, cel puţin pentru o zi. Grieb Csaba-Francisc, primarul orașului Tășnad, ne-a declarat că este foarte bucuros de interesul pe care l-au acordat copiii vizitei desfășurate în noua clădire a primăriei.

Cadrele didactice coordonatoare mulţumesc tuturor sponsorilor care, prin bunăvoinţa lor, au făcut posibilă această minunată activitate, mulțumesc colaboratorilor care s-au dovedit deschiși la nou, colegilor pentru răbdarea de care au dat dovadă dar şi copiilor pentru comportamentul exemplar de pe tot parcursul săptămânii.

A fost o săptămână petrecută altfel în vacanța mare!

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 7 august 2018. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.