Ponta: Cred că e mai bine să avem concentrate alegerile în 2014

Premierul Victor Ponta a afirmat, miercuri, că ar fi foarte bine pentru România ca anul viitor alegerile europarlamentare să fie odată cu cele prezidenţiale, precizând că l-a informat despre această idee şi pe preşedintele Traian Băsescu, care a spus că o examinează.

ponta„Nu e un secret şi mă gândesc că ar fi foarte bine pentru noi ca ţară ca anul viitor să nu stăm tot anul în alegeri. (…) Anul viitor, dacă există vreo posibilitate constituţională, o discutăm, eu l-am informat şi pe preşedinte asupra acestui lucru – ori să avem un al doilea mandat redus cu câteva luni, ori să avem un sistem (…) în care să ai alegerile odată cu PE şi să intre în mandat la expirarea mandatului preşedintelui. E o discuţie în primul rând constituţională. Politic nu e niciun fel de problemă pentru că nu cred nici pentru dl preşedinte Băsescu, după 9 ani şi jumătate, nu cred că mai contează trei luni în plus sau în minus. E o discuţie însă în primul rând de ce e mai bine pentru România. Eu cred că este mai bine să avem concentrate alegerile”, a afirmat Victor Ponta, care a menţionat că şi alte ţări au adoptat această idee.

Întrebat ce răspuns i-a dat preşedintele despre această problemă, premierul a precizat: „Examinează, nu mi-a dat un răspuns pe loc”.

Contactat de AGERPRES, purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea, a afirmat: „Nu avem o poziţie oficială cu privire la această propunere”. AGERPRES

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 23, 2013. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.