Polițiștii au aplicat ieri amenzi de peste 12.000 lei

Poliţiştii rutieri, prezenţi la datorie în această perioadă, au acţionat atât pentru fluidizarea traficului cât şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere. Au fost sancţionaţi participanţii la trafic ce au încălcat normele rutiere, a fost monitorizată viteza de circulaţie cu ajutorul aparaturii radar şi au fost testaţi şoferii pentru depistarea celor ce au consumat alcool.

masina-politieAceste acţiuni vor continua şi în cursul acestei zile, poliţiştii recomandând tuturor conducătorilor auto să respecte normele rutiere. Viteza excesivă sau neadaptată la particularităţile de drum şi de trafic continuă să genereze multe accidente rutiere!

Numai ieri, în ziua de Paşti, au fost aplicate amenzi în valoare de peste 12.000 lei, 160 dintre aceste sancţiuni vizând depăşirea limitei legale de viteză. Doi şoferi au rămas fără permise după ce au urcat la volan având concentraţii de 0,15 şi 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat. Într-un alt caz valoarea concentraţiei alcoolice a depăşit limita de la care fapta devine infracţiune, Ioan B., din Bihor conducând autoturismul, deşi avea o concentraţie de 0,44 mg/l în aerul expirat. Mai mult, şoferul a fost implicat şi într-un eveniment rutier produs pe Strada Careiului din municipiul Satu Mare, soldat, din fericire, numai cu pagube materiale. Bihoreanul este anchetat de poliţiştii rutieri pentru conducere cu alcoolemie peste limita legală.

Deşi în mod repetat s-a atras atenţia asupra obligativităţii respectării normelor legale ce impun deţinerea de permis de conducere de către conducătorii de mopede, poliţiştii continuă să surprindă în trafic persoane ce conduc aceste categorii de vehicule, deşi nu posedă permise de nicio categorie.

Patru tineri sunt anchetaţi pentru comiterea infracţiunii de conducere fără permis. Spre exemplu patrula de siguranţă publică formată din poliţist şi jandarm a depistat ieri, pe Strada Dariu Pop din municipiu, un tânăr de 22 de ani, George B., care conducea un moped, deşi nu deţinea permis. Extinzând cercetările, poliţiştii l-au identificat şi Balasz C., de 18 ani, deţinătorul vehiculului, ce l-a încredinţat spre a fi condus pe drumurile publice de către o persoana fără permis. Cei doi tineri sunt anchetaţi în cadrul unor dosare penale pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Un alt tânăr de 21 de ani, ce nu deţinea permis, a condus un motoscuter în localitatea Gelu, pe DJ 108 L., dar pe fondul vitezei excesive a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi s-a răsturnat în şanţ. Conducătorul mopedei, Adrian C., nu a fost rănit în accident, însă s-a ales cu dosar penal pentru conducere fără permis şi i-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea unei eventuale alcoolemii.

Pentru comiterea aceleiaşi infracţiuni, de conducere fără permis, sunt anchetaţi alţi doi conducători de mopede, Vasile C., din Ardud şi un minor de 17 ani, din Sanislău.

De asemenea, Tibor S., de 39 de ani, din Satu Mare, a fost surprins de poliţiştii rutieri conducând autoturismul pe Drumul Careiului deşi avea permisul anulat din august 2012. Şoferul este cercetat pentru conducere cu permis anulat.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 6, 2013. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.