Zilele Iancului, manifestarea de suflet a moților de la câmpie, la cea de-a XIX – a ediție

Manifestarea de suflet a moților de la câmpie, „Zilele Iancului” va avea loc anul acesta în data de 26 august 2018 în localitatea Ianculești. Și anul acesta va fi un prilej de primenire sufletească, de reafirmare a unei identități puternice și mândre. Moții de la câmpie sunt inima prin care românismul bate în Sătmar, cel mai puternic.

Sunt invitați toți iubitorii melosului popular să cânte împreună cu noi la Ianculești, acum în Anul Centenarului, cântecele care ne-au însoțit istoria.

În program:

12:30 – slujbă religioasă în fața bustului lui Avram Iancu din localitatea Ianculești

18:00 – spectacol folcloric:

Ionuț Fulea
Alexandru Pugna
Ansamblul Folcloric al Județului „Doruri Sătmărene”
Ansamblul Folcloric „Vergelul” – Oradea
Tulnicăresele din Ianculești
Grupul Folcloric de la Marna Nouă

Organizatori: Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, în colaborare cu Primăria și Consiliul Local Carei, prin Centrul Cultural al Municipiului Carei și în parteneriat cu Societatea Cultural- Patriotică „Avram Iancu” – Filiala Satu Mare și Parohia Ortodoxă Ianculești.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 15 august 2018. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.