Pictură nouă la biserica din Silvaș, și piatră de temelie pentru noua biserică din Săuca

Dumnică, 2 septembrie 2018, Preasfințitul Timotei Sătmăreanul va binecuvânta noua pictură de la Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil și Sfântul Iosif Mărturisitorul, din Parohia Silvaș și va pune piatra de temelie pentru noua Biserică din Parohia Săuca.

Parohia Ortodoxă Silvaș este condusă de vrednicul preot Alexandru Cotuțiu, care de preste șapte ani slujește cu timp și fără de timp micuța dar inimoasa parohie care este formată din doar 117 credincioși, conform ultimului recensământ.

Localitatea este așezată la odistanță de trei kilometri de orașul Tășnad, și la o distanță de doi kilometri de Săuca, de care aparține administrativ.

Biserica actuală a fost construită în anul 1905, sub pasorația preotului Patriciu Lobonțiu. Biserica are un plan de sală dreptunghiulară cu dimensiunile de 24 metri lungime și nouă metri lățime.

Pictura este reaizată în tehnica tempera, de către pictorul Gheorghe Istrati din Vaslui.

Pr. Marcu Vlad, Parohia Ortodoxă Blaja – Tășnad 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 31 august 2018. Filed under Spiritualitate. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.