România, felicitată cu ocazia Centenarului Marii Uniri de guvernatorul statului Connecticut 

Guvernatorul statului Connecticut, Dannel P. Malloy, a emis o proclamaţie oficială prin care felicită România cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri de la 1918.

În document se menționează faptul că, de mai multe generații, românii-americani au ajutat la construcția diverselor comunități din statul Connecticut, munca lor fiind apreciată de-a lungul întregii Americi.

Guvernatorul Dannel P. Malloy îi felicită pe cetățenii româno-americani cu ocazia trecerii a 100 de ani “de la nașterea României moderne și unite” și transmite “cinstea și recunoașterea” sa față de Diaspora Română din statul Connecticut.

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a apreciat mesajul transmis de către guvernatorul statului Connecticut, Dannel P. Malloy, subliniind recunoștința țării noastre față de sprijinul acordat de președintele Woodrow Wilson, în urmă cu o sută de ani, pentru realizarea Marii Uniri.

Emiterea proclamațiilor de către state americane face parte dintr-un proiect mai amplu al Ambasadei României la Washington de celebrare a Centenarului Marii Uniri din 1918.

Statul Connecticut este supranumit “Statul Constituțional”, denumire a cărei origine se presupune că ar avea legătură cu rolul important pe care l-au avut delegații acestui stat la adunarea federală constituantă din 1787, unde au propus un compromis acceptat de toți participanții. Statul Connecticut a adoptat Constituția SUA în 1788, devenind al cincilea stat care a făcut acest lucru.

În Connecticut se află una dintre cele mai importante universități din Statele Unite, Yale, fondată în 1701, a treia cea mai veche instituție de învățământ superior din America.

Mediul asociativ românesc din acest stat este reprezentat de organizaţia non-profit “Românul”, care a apărut din dorinţa înfiinţării unei platforme menită să unească întreaga comunitate românească din statul Connecticut, pentru ca ulterior iniţiativa să fie extinsă către ansamblul comunităţilor româneşti din nord-estul Statelor Unite ale Americii. Scopul principal al asociaţiei este legat de consolidarea potenţialului spiritual şi economic al comunităţii româneşti, precum şi de promovarea valorilor naţionale.

În cursul anului 2017 a fost reînfiinţat Consulatul Onorific al României la Hartford, consul onorific fiind numită doamna Dana Bucin, avocat, care a iniţiat demersuri pentru înfiinţarea unei catedre de limba română la Quinnipiac University.

Ambasada României în Statele Unite ale Americii

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 28 august 2018. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.