Poliția Română desfășoară campania națională de informare și prevenție ”Fii treaz la volan!”

În cursul zilei de joi, 30 august a.c., polițiștii Serviciului Rutier Satu Mare, cu ocazia efectuării unor controale în trafic au oferit pliante conducătorilor auto opriți pentru control, în cadrul Campaniei naționale de siguranță și prevenție rutieră „Fii treaz la volan!” care se derulează cu sprijinul Poliției Române.

Campania are ca obiectiv creșterea siguranței rutiere în România și creșterea gradului de informare a tuturor participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun prin încălcarea regulilor de circulație, indisciplină sau atitudini și acțiuni ce le pot pune viața în pericol.

Pentru a fi în siguranță la volan, trebuie, concomitent, sa adopți: o conduită preventivă, precum și un stil de conducere defensiv.

Concret, prin conduita preventivă se înțelege comportamentul rutier care asigură prevenirea accidentelor, prin anticiparea și evitarea acțiunilor incorecte ale partenerilor de drum, precum și adaptarea modului de deplasare la condițiile meteo, de drum sau de trafic, specifice.

Principalele elemente ale conduitei preventive sunt: o bună pregătire teoretică și practică, vigilența, prevederea, judecata și îndemânarea.

Adoptarea unei atitudini defensive presupune însușirea unor tehnici specifice de conducere în condiții de circuit/poligon și aplicarea acestora în trafic, precum conducerea în condiții de aderență scăzuta, controlul vitezei, al vizibilității, menținerea unei distanțe minime, de siguranță, în mers, tehnici de rulaj în trafic aglomerat etc.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 31, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.