Vicecampionul olimpic la canotaj Ioan Șnep, cetățean de onoare al orașului Negrești-Oaș

Sâmbătă, 8 septembrie a avut loc decernarea titlului cetățean de onoare al orașului Negrești-Oaș lui Ioan Șnep, canotor, vicecampion la Olimpiada de la Seul, Coreea (1988), în semn de apreciere pentru vasta activitate sportivă şi rezultatele valoroase prin care a făcut cunoscut numele României și meleagurile Ţării Oaşului.

Ioan Șnep a obținut remarcabile rezultate la campionate mondiale și jocuri olimpice, în calitate de sportiv, fiind singurul negreștean cu asemenea performanțe olimpice. În calitate de antrenor, a instruit și instruiește și în prezent generații de sportivi, preocupându-se de pregătirea acestora pentru participarea la Jocurile Olimpice, campionatele mondiale, balcanice sau naţionale. În această ipostază a obținut rezultate notabile, printre cele mai relevante fiind ocuparea locurilor I și II pe podiumul campionatelor mondiale (echipaje feminine, tineret și seniori) din 2005 și 2006.

Titlul i-a fost decernat de primarul Aurelia Fedorca și de ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran. Primarul Aurelia Fedorca i-a mulțumit lui Ioan Șnep pentru că este un model pentru tineri, pentru că prin muncă și determinare a ajuns la performanțe notabile, ducând numele Negreștiului în toată lumea.

„Îl felicit pe domnul Ioan Șnep pentru această distincție care îi răsplătește întreaga carieră și îi mulțumesc pentru tot ce a făcut pentru sportul românesc„ – a declarat și ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran.

Evenimentul a fost organizat de Primăria, Consiliul local Negrești-Oaș și Casa Orășenească de Cultură, managerul cultural Natalia Lazar precizând importanța acestui moment:

„Am oferit negreștenilor, și nu numai, o seară extraordinară, acum, la ceas de Centenar, propunându-le repere care să ne ghideze spre un viitor demn și frumos, așa cum l-au gândit înaintașii noștri și cum suntem datori să-l transmitem noi urmașilor noștri. Clipele sublime dăruite de generația de tineri muzicieni, împreună cu ravisanta Elena Mîndru și rememorarea momentului câștigării medaliei de argint de către domnul Ioan Șnep și echipa de canotaj 4+1, la Jocurile Olimpice de la Seul, din 1988 constituie modele și motive de bucurie și mândrie. Șirul manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri continuă, la Negrești-Oaș.”

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 10, 2018. Filed under Locale, Sport  . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.