412 sătmăreni au ajuns în spital, în zilele de Paște

După cum ne informează purtătorul de cuvânt al SJU Satu Mare, Constantin Demian, în intervalul 04.05.2013 – 07.05.2012 (ora 7.00), la Unitatea de Primire Urgențe a SJU Satu Mare au primit asistență medicală un număr de 412 persoane din care 72 au fost copii.

spitalul-judetean-satu-mareUn număr de 68 de persoane s-au prezentat la UPU acuzând probleme digestive (grețuri, vărsături, dureri abdominale, colici biliare etc) survenite, probabil, în urma consumului exagerat de alimente specifice sărbătorilor pascale.

În noaptea de duminică spre luni, patru copii, de la 5 la 17 ani, din Negrești, au fost internați la secția de Boli Infecțioase a SJU Satu Mare cu suspiciunea de toxiinfecție alimentară. Starea lor de sănătate este bună și urmează să fie externați din spital.

Un număr de 11 persoane au ajuns la UPU după ce au fost agresate, șase persoane după ce au căzut de pe biciclete, patru după ce au fost victime ale unor evenimente rutiere.

Un număr de 10 pacienți au solicitat asistență medicală după înțepături de căpușe, cinci după ce au fost mușcați de câini, iar un copil a fost adus de părinți după ce a fost mușcat de mână de un șobolan.

În intervalul de mai sus s-au înregistrat cinci tentative de sinucidere, patru prin ingestie de medicamente, și una prin automutilare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 7, 2013. Filed under Sănătate. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.