Octavian Petric s-a întâlnit cu Rick Perry, secretarul pentru Energie al SUA, și cu parlamentari din Estonia

Deputatul PSD de Satu Mare Octavian Petric a avut marți, 18 septembrie o zi plină la Parlament, în calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru Servicii și Industrii din Camera Deputaților, pe care a prezidat-o.

În prima parte a zilei, deputatul Octavian Petric a primit în plenul Comisiei de Industrii reprezentanții delegației din partea Parlamentului Estoniei, în cadrul Grupului parlamentar de prietenie Estonia-România.

„Am trecut în revistă principalele aspecte de interes ale agendei bilaterale și am discutat despre impulsionarea cooperării interparlamentare româno-estoniene, cu accent pe sfera industriilor și serviciilor”, a declarat vicepreședintele Comisiei de Industrii, Octavian Petric.

În a doua parte a zilei, în aceeași calitate, deputatul Octavian Petric a participat la întâlnirea care a avut loc în biroul președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, cu Rick Perry, secretarul pentru Energie al Statelor Unite ale Americii, și ambasadorul SUA, Hans Klemm. Din partea română, la întâlnire a mai participat și secretarul Camerei Deputaților, Georgian Pop.

În cadrul discuțiilor s-a evidențiat că România are nevoie de adaptarea strategiei şi politicilor naţionale pentru a răspunde şi nevoilor investitorilor şi participanţilor la piaţa energiei și a fost pusă pe tapet Legea offshore.

”Întrevederea cu secretarul pentru Energie al Statelor Unite ale Americii a constituit o oportunitate de evidenţiere a potenţialul ridicat al cooperării româno-americane în domeniul energiei, în cadrul Parteneriatului Strategic. România este un furnizor de securitate energetică atât în regiune, cât şi în Europa, cu potenţial de a-şi întări acest rol, contribuind activ prin politica şi programele sale la atingerea obiectivelor Uniunii Europene în domeniul energetic”, a declarat deputatul Octavian Petric.

Discuţiile au vizat, de asemenea, cooperarea între entităţile de cercetare din România şi laboratoarele naţionale din SUA (din cadrul Departamentului pentru Energie) pentru dezvoltarea noilor tehnologii de gestionare a energiei, de depozitare, de folosire a energiei nucleare în domeniul civil, fiind menţionată platforma laser de mare putere din apropierea Bucureştiului, cu cea mai avansată tehnologie din domeniu la nivel mondial.

Secretarul pentru Energie al Statelor Unite ale Americii, Rick Perry, desfăşoară o vizită în România în contextul participării la Summitul Iniţiativei celor Trei Mări.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 19 septembrie 2018. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.