Sute de copii implicați în programul de educaţie ecologică ”Milioane de capace – Milioane de zâmbete”

În perioada 26-30 septembrie 2018, un grup de 20 de preşcolari şi şcolari de la primele 10 grădinițe şi şcoli care au colectat cele mai multe capace de PET pe elev respectiv preşcolar participă la o zi de tabără gratuită la Centrul de recreere ”Kentaur” din Atea, unde gazda deosebit de primitoare în persoana dr. Bóer Noémi oferă copiilor zile de neuitat. Copiii care au beneficiat de această tabără au fost de la unităţile preşcolare de la Săuca, Mădăras, Socond, respectiv din municipiul Satu Mare: nr. 6, nr. 11, nr. 13 nr.33, “Dumbrava minunată”, “Guliver” precum şi partenerii lor din program de la unităţile şcolare din Săuca, Mădăras, Socond, Vetiş, Botiz şi din Satu Mare. “Octavian Goga”, “Ion Creangă”, “Bălcescu Petofi”, “Ham Janos”, “Lucian Blaga”, şi nr. 10.

Cei 400 de copii însoţiţi de cadre didactice, în atmosfera primitoare a Centrului de recreere ”Kentaur” din Atea s-au bucurat de activitățile în aer liber, activități interactive în spirit ecologic, au vizitat mica grădină zoologică şi botanică din dotarea centrului sub îndrumarea specialiştilor din cadrul APM Satu Mare care împreună cu cadrele didactice, au întreținut atmosfera de voioşie şi buna dispoziție prin antrenarea tinerilor în jocuri şi activități cât mai diversificate.

Zilele petrecute la Atea au format o familie a ecologiştilor compusă din preşcolari, şcolari, cadre didactice, specialişti APMSM şi voluntari, care şi-au umplut sufletele de bucurie iar cu chipuri zâmbitoare şi în acelaşi timp obosite în mod plăcut după o intensă activitate desfăşurată în mijlocul naturii au savurat de fiecare dată la ora prânzului, bunătățile preparate în mod traditional de specialişti bucătari voluntari. Printre aceştia s-au numărat Dalos Károly cu echipa de experți în gastronomie şi bucătarul Botiş Gheorghe, care în calitate de voluntari au dezvăluit secretele tocăniței de porc în timpul preparării acesteia, astfel savurând cu toţi participanţii produsele tradiționale preparate cu gust şi mult profesionalism.

Copii şi adulţi au muncit, s-au distrat şi s-au bucurat împreună de zilele însorite de toamnă pline de surprize oferite de frumusețiile naturii din această parte a județului, demonstrând că împreună, cu devotement şi iubire de natură se poate menține vie în sufletele tinerilor, flacăra iubirii şi a respectului pentru natură şi mediul înconjurător.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 1, 2018. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

One Response to Sute de copii implicați în programul de educaţie ecologică ”Milioane de capace – Milioane de zâmbete”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.